Spetterend laatste Zomeravondconcert in Muziektent dorpsbehoud

04 september 2017 door Hennie van der Zouw
Spetterend laatste Zomeravondconcert in Muziektent dorpsbehoud

PAPENDRECHT - Tijdens de voorbereidingen van de zomeravondconcerten van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht in haar bijna 70-jarige muziektent wordt alles gepland en afgesproken, behalve ‘het weer.

De voorspellingen waren ongunstig, maar het besluit om toch door te gaan bleek een goede beslissing.
Het spits werd afgebeten om 20.00 uur door singer-songwriter Francesco Daniel, die zelf geschreven nummers en bekende popnummers op geheel eigen wijze vertolkte. Helaas was het aan het begin van de avond nog niet zo druk, maar de aanwezige bezoekers genoten er van. Het is en blijft bijzonder wanneer je – in je eentje in de dan wel heel groot lijkende muziektent – in staat bent je publiek van de eerste tot de laatste noot zo te boeien en mee te krijgen, zoals bij het nummer ‘Iedereen is van de wereld’. Francesco is een toptalent.

Aansluitend galmden verschillende bekende nummers meerstemming en loepzuiver over het plein, afkomstig van de leden van Popkoor Papendrecht, onder leiding van dirigent Robbert.
Er was inmiddels meer publiek, dat zich niet onbetuigd liet in het meezingen van krakers zoals  “Home’, ‘Het regent zonnestralen’ en de uitsmijter ‘Proud Mary’. Maar op verzoek van de organisatie  als toegift nogmaals het prachtige ‘Tears in heaven’. Ontroerend mooi gezongen met daarna ook voor Popkoor Papendrecht een terecht warm applaus.

Om 22.00 uur was de beurt aan Frank and the Club. ’t Was inmiddels donker, waardoor de lichtshow van 4USounds van Jacco de Vries nog beter tot zijn recht kwam.  De gezongen nummers waren vooral een feest van herkenning voor degenen die de muziekperiode van de jaren ’60 en ’70 bewust hebben meegemaakt en alle nummers van Creedence: ‘Down on the corner’, ‘Suzy Q’, ‘Who’ll stop the rain’ en ‘Have you ever seen the rain’ uit volle borst werden meegezongen, terwijl bij o.a. ‘Stuck in the middle with you’ en ‘Long train running’ ook de voetjes van de vloer gingen.

Maar bij het finale nummer ‘All right now’ (met medewerking van Francesco Daniel en Popkoor Papendrecht) en de toegift ‘Play that funky music’ ging het dak van de muziektent er bijna af, terwijl het wild enthousiaste publiek meeklapte en de vonken uit de keien sprong en de rook bijna uit de geluid- en lichtinstallatie kwam. Daarmee kwam een eind aan een geweldig concert.

Met heel veel dank aan: Francesco Daniel, Popkoor Papendrecht, Frank and the Club en 4U Sounds,  onze sponsors Schenk Transport, Veth Propulsion en Woonwinkel Klop, de bijdragen van Dixi Sanitaire Services en Elsco Drankenhandel, de vrijwilligers van het Rode Kruis en de vrijwilligers van Dorpsbehoud en het enthousiaste publiek. Wat Dorpsbehoud betreft: Graag gedaan, tot volgend jaar.

Voor meer foto’s: zie www.dorpsbehoudpapendrecht.nl

Foto: Alle artiesten in de muziektent voor de finale van een gedenkwaardig concert dat door het publiek zeer werd gewaardeerd. (Bron foto: Stichting dorpsbehoud)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.