Strukton bouwt nieuw hoofdkantoor voor Fokker

31 augustus 2017 door Hennie van der Zouw
Strukton bouwt nieuw hoofdkantoor voor Fokker

PAPENDRECHT - Het nieuwe hoofdkantoor voor Fokker, producent van vliegtuigonderdelen, in Papendrecht zal ruimte bieden aan 250 medewerkers. Gemeente Papendrecht, Fokker en Strukton Worksphere tekenden voor de realisatie van de nieuwbouw in het gebied Slobbengors.

Woensdag 30 augustus hebben burgemeester Aart-Jan Moerkerke en CEO Evert Lemmen van Strukton Worksphere gezamenlijk de aanneemovereenkomst voor het nieuwe hoofdkantoor van Fokker getekend. Tegelijkertijd hebben de gemeente en vice-president Steven Soederhuizen van Fokker Aerostructures de handtekening gezet onder de afspraken om in een samenwerkingsconstructie de bouw te begeleiden en het eigendom van het kantoor te krijgen. De nieuwbouw vervangt het huidige kantoor van Fokker dat al in gebruik is sinds 1962 én het wordt het nieuwe hoofdkantoor voor Fokker.
Anouk van Eekelen, wethouder van Papendrecht is trots op deze mooie samenwerking. "Dat zo'n mooi innovatief technologiebedrijf in Papendrecht blijft, daar hechten we veel belang aan. We investeren via een zorgvuldige samenwerkings- constructie met Fokker in een nieuw hoofdkantoor, zodat wij langdurig verbonden blijven aan elkaar. Dat is goed voor de werkgelegenheid in Papendrecht en binnen de regio. Fokker is belangrijk voor onze lokale economie en levert ook een bijdrage aan het lokaal techniek onderwijs."

Omdat de gemeente participeert in de samenwerkingsconstructie voor de bouw van het kantoor, heeft de gemeente de aannemingsopdracht via een Europese aanbestedingsprocedure in de markt gezet. Strukton Worksphere heeft de opdracht voor de bouw van het kantoor gewonnen. Het wordt een markant gebouw van circa 6.500 m2 bruto vloeroppervlak (bvo) dat is ontworpen met duurzaamheid en gebruikersbeleving als uitgangspunten. Duurzaamheid komt bijvoorbeeld tot uiting in het toepassen van een warmte- en koudepomp; gebruikersbeleving in ruime daglichttoetreding en de flexibele indeelbaarheid van het kantoor. Evert Lemmen, CEO Strukton Worksphere: “In deze integrale opdracht worden bouwkundige, installatietechnische en infrastructurele elementen gecombineerd tot een prettige verblijfsomgeving. Het ontwerp en het installatieconcept dragen niet alleen bij aan duurzaamheidsdoelstellingen; het borgt bovenal een prettige en comfortabele werkomgeving voor de gebruikers”.

De bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Papendrecht symboliseert dat Nederland van groot belang blijft voor Fokker, dat sinds 2015 onderdeel is van GKN Aerospace. Het is daarmee één van de grootste mondiale toeleveranciers in de luchtvaart met 18.000 medewerkers en 54 productielocaties in 14 landen. Steven Soederhuizen van Fokker zegt: “Deze overeenkomst is opnieuw een uitstekend voorbeeld van succesvolle samenwerking tussen de lokale overheid en het bedrijfsleven. Wij kijken er naar uit om samen met de gemeente Papendrecht en Strukton een mooi nieuw hoofdkantoor voor ons bedrijf te realiseren en daarmee onze meerjarige groeiambitie te ondersteunen.’

De werkzaamheden starten dit najaar en de oplevering is voorzien eind 2019.

Op de foto van links naar rechts: Steven Soederhuizen (Fokker Aerostructures), Paul van Joolingen (Slobbengors Beheer BV), Anouk van Eekelen, (wethouder gemeente Papendrecht), Aart-Jan Moerkerke (burgemeester gemeente Papendrecht), Evert Lemmen (directeur Strukton Worksphere)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.