PAB stelt vragen over uitblijven reactie college op komst Aldi

31 augustus 2017
PAB stelt vragen over uitblijven reactie college op komst Aldi

PAPENDRECHT - Zoals bekend heeft het College van B&W plannen tot vestiging van een ALDI supermarkt in het huidige pand van de bibliotheek. 

Als reactie hierop werd “actiecomité Schoolstraat” opgericht, die over dit onderwerp op 14 juni 2017 een pittige brief stuurde aan het college van B&W.  Op 27 juni stuurde het College van B&W een brief terug met de belofte om op korte termijn contact met het actiecomité te zullen opnemen om over hun bezwaren te praten.

Voor zover bekend heeft er echter nog steeds geen gesprek plaatsgevonden.

De fractie PAB vraagt zich daarom af: "Indien dit gesprek op dit moment, 29 augustus- twee maanden later, nog niet heeft plaatsgevonden wat verstaat het college dan onder de term “korte termijn”? Wat is uw actuele planning met betrekking tot deze afspraak?"

Verdere vragen van het PAB aan het college zijn:

"In uw brief aan het actiecomité stelt u dat er nog geen ruimtelijke ordeningsprocedure is waartegen bezwaar en beroep kan worden aangetekend. Hoe ziet de actuele planning met betrekking tot deze procedure eruit?
Bent u van plan het actiecomité actief te informeren op het moment dat zij bezwaar en/of beroep kunnen aantekenen? Dus niet alleen via een persbericht in het Papendrechts Nieuwsblad (dit wordt niet altijd bezorgd) maar deze informatie specifiek geadresseerd aan het actiecomité en andere belanghebbenden?
Bent u, of andere betrokken partijen, van plan in relatie tot dit onderwerp onomkeerbare besluiten te nemen of opdrachten in gang te (doen) zetten voordat de bezwaar en beroepsprocedure is gestart dan wel volledig is afgerond? Hierbij valt o.a. te denken aan besluiten en opdrachten met betrekking tot:

  • Verhuizing van de bibliotheek
  • Verbouwing van het bibliotheekpand door Woonkracht10
  • Sloopwerkzaamheden van (bij)gebouwen
  • Aanleg van parkeerplaatsen
  • Rooien van bomen in de bewonerstuin

Deze vragen

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.