September feestmaand in Twinkeltje

28 augustus 2017 door Hennie van der Zouw
September feestmaand in Twinkeltje

PAPENDRECHT - In september is het een jaar geleden dat Twinkeltje haar deuren aan de Korenbloemstraat 20 opende. De knusse winkel met leuke 2e hands spullen is een initiatief van Cora Donk, bestuurslid van de Papendrechtse stichting ‘Traveling Light’. De winkel is inmiddels een begrip geworden in Papendrecht en omstreken en een groeiende groep bezoekers geniet er wekelijks van een lekkere bak koffie en gezelligheid.

‘Twinkeltje is veel meer dan alleen maar een zaakje met 2e hands spullen’, aldus eigenaresse Cora Donk, ‘het is een plek waar mensen bij elkaar komen, eigenlijk zijn we een soort buurtwinkel.’ Kernwoorden die Twinkeltje omschrijven zijn volgens Cora: ontmoeting, creativiteit en zingeving. ‘Het is altijd super gezellig op zaterdagmiddag’, vertelt Cora, ‘we ontvangen naast onze wekelijkse ‘stamgasten’ ook steeds weer nieuwe mensen die via via over Twinkeltje hebben gehoord.’ Er is voldoende ruimte en gelegenheid om koffie, thee of limonade te drinken en een goed gesprek te voeren.

Daarnaast is er een gevarieerd aanbod van workshops, zoals bloemschikken, handletteren, haken en openbaar spreken. Er worden diverse gebedsavonden georganiseerd en Twinkeltje is tevens opstapplaats voor de fietslessen die Cora Donk en Anneke Stehouwer aan migranten-vrouwen geven. De opbrengst van de verkopen en workshops komt  iedere maand volledig ten goede aan een bepaald project dat stichting Traveling Light in Europa ondersteunt. Deze projecten hebben veelal te maken met de zorg voor daklozen, armen, verslaafden, prostituees en ontheemden. ‘Het is toch geweldig dat we met elkaar mensen, die het veel slechter hebben dan wij, een hart onder de riem kunnen steken’,  benadrukt Cora, ‘en we hebben nog ontzettend veel lol met elkaar ook!’

In de afgelopen twaalf maanden heeft Twinkeltje elke maand zo’n duizend euro kunnen schenken voor diverse projecten verdeeld over heel Europa en het Middellandse zeegebied. Dat is een prachtig resultaat en zeker een reden om  het eerste jubileum op internationale wijze te vieren met een ‘Taste of Europe’.  In september zal elke zaterdag een ander land centraal staan. U bent van harte welkom om hapjes én sfeer te komen proeven van opeenvolgend Italië, Nederland, Griekenland, Spanje en Israel. Ook zullen er diverse uitverkoopacties worden gehouden.

Twinkeltje is elke zaterdagmiddag open van 12:00 tot 17:00 uur. U bent van harte welkom op Korenbloemstraat 20. Voor meer informatie, zie www.facebook.com/twinkeltjepapendrecht of www.traveling-light.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.