Collecte KWF Kankerbestrijding van start

27 augustus 2017 door Hennie van der Zouw
Collecte KWF Kankerbestrijding van start

PAPENDRECHT - Maandag 4 september tot en met vrijdag 8 september is de collecteweek van KWF Kankerbestrijding. In elke Papendrechtse wijk collecteren vrijwilligers om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Elke euro die de collectanten ophalen, draagt bij aan de missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Van uw euro gaat 82 cent daadwerkelijk naar die drie doelen. De overige 18 cent gaat naar fondsenwerving, adminstratie en beheer.

Feiten & cijfers
Kanker raakt ons allemaal. Enkele feiten en cijfers over kanker:
- 1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker
- Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 62% nu
- KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland
- Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro

Samen met miljoenen mensen droomt KWF Kankerbestrijding van een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zij werken zo snel als zij dankzij donaties kunnen. Help daarom mee en geef tijdens de collecteweek.
De collectant van KWF komt in de week van maandag 4 t/m vrijdag 8 september bij u aan de deur. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Collectant gemist? Dan kunt u op de volgende manieren toch een bijdrage leveren:
- Doneer online via kwf.nl/doneren
- Doe een eenmalige donatie via de machtigingskaart, die de collectant achterlaat als u niet thuis bent
- Sms ‘gift’ naar 4333 en doneer eenmalig 3 euro

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.