Bruggers half uur te vroeg op de Willem

25 augustus 2017 door Josette Huisman
Bruggers half uur te vroeg op de Willem

PAPENDRECHT - Dinsdagmorgen 22 augustus werden de nieuwe brugklasleerlingen van het Willem de Zwijger College om 8.30 uur verwacht . Dat de meesten van hen héél veel zin hebben in de middelbare school is duidelijk, want om 8 uur kwamen er al aardig wat leerlingen aangefietst. Binnen de kortste keren waren de bankjes op het schoolplein dan ook bezet met nieuwe bruggers.

Traditioneel begon deze eerste dag in het theater, waar afdelingsmanager Hans van Dongen de leerlingen welkom heette en alle namen opnoemde. Daarna volgde een programma  om o.a.  kennis te maken met de mentor, klasgenoten te leren kennen, het rooster te leren snappen, te horen wie de nieuwe leraren zijn, wegwijs te worden in het grote schoolgebouw  en te leren hoe de kluisjes werken: een lastig klusje om de cijfercode perfect uit te voeren. Tot slot was er ’s middags een sport- en spelprogramma, waarbij vooral het plezier en de samenwerking voorop stonden.

Deze nieuwe lichting leerlingen neemt hun status in het voortgezet onderwijs serieus . Dat  bleek woensdag 23 augustus al meteen: de lessen begonnen en  iedereen was er –bepakt en be(rug)zakt met alle gekafte boeken en schriften- weer ruim op tijd.  De leerlingen hadden wel begrepen dat een half uur te veel van het goede is!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.