Beweegtuin Papendrecht officieel geopend

25 augustus 2017 door Josette Huisman
Beweegtuin Papendrecht officieel geopend

PAPENDRECHT - Een unieke buitenplaats met beweegtoestellen om spieren en conditie op peil te houden. Dat is de Beweegtuin aan De Markt 24 in Papendrecht die donderdag 24 augustus officieel werd geopend. Na de openingshandeling door Marcel van der Priem, directeur langdurige zorg bij Rivas en wethouders Joke Reuwer en Anouk van Eekelen, zorgde Olga Commandeur, bekend van ‘Nederland in Beweging!’ voor zweetdruppels op de hoofden van de aanwezigen tijdens een actieve workshop. De Beweegtuin is bedoeld voor alle bewoners van Rivas-locatie De Markt en senioren woonachtig in de wijk rond deze locatie.

Met de Beweegtuin willen de gemeente Papendrecht en Rivas Zorggroep senioren stimuleren om meer te bewegen. ‘In de Beweegtuin, gesitueerd achter Rivas-locatie De Markt, staan verschillende beweegtoestellen die bijdragen aan het verbeteren van lenigheid/flexibiliteit, uithoudingsvermogen, balans en coördinatie en kracht’, zegt Marga van der Pijl, teamleider bij Rivas. ‘Denk hierbij aan een belevingspad, fietsbanken en traptreden die uitnodigen om allerlei leuke oefeningen op te doen. Senioren kunnen in de Beweegtuin zelfstandig of onder begeleiding van één van onze beweegbegeleiders op een structurele, uitnodigende wijze werken aan een gezonde leefstijl. Daarnaast kunnen zij deelnemen aan vaste activiteiten die wij organiseren, zoals handwerken, schilderen en onze binnen gym lessen.

Valpreventie en sociale contacten
Regelmatig bewegen en het trainen van spieren verkleint ook het risico op vallen. ‘We zijn samen met onder andere Rivas aan het kijken om een programma valpreventie vorm te geven’, vervolgt Joke Reuwer. ‘Deze tuin zou wellicht prima gebruikt kunnen worden om daarvoor trainingen te geven. De Beweegtuin is een mooi project omdat het bijdraagt aan de vitaliteit, gezondheid en zelfredzaamheid van iedereen die komt oefenen. En wie samen met buren of vrienden afspreekt, maakt een bezoek aan de Beweegtuin ook nog eens heel gezellig. Het biedt een mooie gelegenheid om met elkaar in contact te komen.’

Samenwerking
De Beweegtuin is een initiatief van de gemeente Papendrecht, in samenwerking met Rivas Zorggroep. Anouk van Eekelen: ‘Omdat we beiden van mening zijn dat blijven bewegen goed en belangrijk is voor iedereen, hebben we de handen ineen geslagen. De gemeente Papendrecht wil een laagdrempelige voorziening bieden, die senioren optimaal faciliteert.’

Voor meer informatie over De Markt en andere diensten van Rivas Zorggroep, kijk op de website

Fotobijschrift: Na de openingshandeling zorgde Olga Commandeur, bekend van ‘Nederland in Beweging!’ voor zweetdruppels op de hoofden van de aanwezigen tijdens een actieve workshop.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.