Ondertekening koopoverenkomst Ambulancedienst

24 augustus 2017 door Hennie van der Zouw
Ondertekening koopoverenkomst Ambulancedienst

PAPENDRECHT - Donderdag 24 augustus 2017 hebben burgemeester Aart-Jan Moerkerke en directeur Hans Janssen van de Regionale Ambulancevoorziening Zuid-Holland Zuid de koopovereenkomst getekend. Met deze ondertekening is de verkoop van de eerste bouwkavel op de bedrijvenlocatie Land van Matena een feit en is ook de vestiging van een ambulancepost op deze locatie bezegeld.

Het plan is dat de ambulancepost in 2018 verhuist van de Kattestaart naar de Vliedberg. Hans Janssen: 'Ons nieuwe pand in Papendrecht zal ‘op de groei’ worden gebouwd. Het krijgt, verdeeld over twee bouwlagen, een garage met wasplaats, vijf uitrukdeuren, een personeelsverblijf en kleedruimtes. Door de jaarlijks stijgende vraag naar ambulancezorg, is onze post in Papendrecht de afgelopen jaren gegroeid van twee naar drie ambulances overdag en ‘s avonds; en zelfs van twaalf naar 24 medewerkers. De vestiging aan de Kattestaart is daardoor na vijftien jaar te klein geworden. Het is een huurpand dat geen uitbreidingsmogelijkheden heeft.'

Volgens Janssen leidt de positionering van de nieuwe uitrukpost langs de A15 tot een nog betere spreiding van ambulances over de regio. 'Naast Papendrecht wordt ook Sliedrecht wat sneller bereikbaar. Om daarentegen te voorkomen dat we er vanuit Papendrecht langer over doen naar de gemeenten Alblasserdam en Molenwaard, bouwen we in 2018 ook nog een nieuwe satellietpost voor één auto net buiten Streefkerk. Zo is snelle ambulancezorg voor de hele Alblasserwaard het best gewaarborgd.'

Ook burgemeester Moerkerke is blij met deze stap. 'Als gemeente trekken we al jaren aan de invulling van deze uitstekend bereikbare bedrijvenlocatie, maar de economische omstandigheden zaten niet echt mee. Ik ga ervan uit dat de vestiging van de ambulancepost een aantrekkende factor zal zijn voor andere bedrijven om zich ook snel hier te vestigen.'

Met de bouw van de ambulancepost gaan de 1e heipalen in het Land van Matena de grond in. In 2018 en 2019 volgen ook de heipalen voor het voorzieningencentrum en de eerste vrije woningbouwkavels.

Fotograaf is Richard van Hoek.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.