Boskalis neemt nieuwe mega snijkopzuiger Helios in de vaart

03 juli 2017
Boskalis neemt nieuwe mega snijkopzuiger Helios in de vaart

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat tijdens een feestelijke ceremonie in de Rotterdamse haven de doop van de mega snijkopzuiger Helios heeft plaatsgevonden. De Helios is de grootste en krachtigste snijkopzuiger die Boskalis ooit ontwikkelde.

De zelfvarende Helios heeft een lengte van 152 meter en een breedte van 28 meter en kan baggeren op dieptes van 6 tot 35 meter. Met een totaal geïnstalleerd vermogen van bijna 24.000 kW, een totaal pompvermogen van 15.600 kW en een maximum cuttervermogen van 7.000 kW is de Helios een van de krachtigste snijkopzuigers in de baggerindustrie. Het schip is ontwikkeld om te kunnen baggeren in extreem harde grond. De cutterladder weegt 2.060 ton en is daarmee de zwaarste ter wereld.

Dankzij een accommodatie voor 45 personen kan de Helios wereldwijd op de meest afgelegen locaties worden ingezet. Het schip zal worden ingezet voor baggerwerkzaamheden in het kader van de ontwikkeling van de haven van Duqm in Oman. Een zusterschip van de Helios zal naar verwachting in de loop van 2020 in de vaart worden genomen.

Ga naar https://vimeo.com/boskalis/helios voor een video over de bouw van de Helios.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.