Gezamenlijke inkoop zonnepanelen voor inwoners

28 juli 2017 door Josette Huisman
Gezamenlijke inkoop zonnepanelen voor inwoners

PAPENDRECHT - Een klimaatneutraal Papendrecht. Dat is een van de ambities waar gemeente Papendrecht samen met inwoners en ondernemers aan werkt. In oktober start een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen.

Met de actie stelt de gemeente woningeigenaren in staat eenvoudig zonnepanelen te kopen en te installeren. De inkoopactie wordt gecoördineerd door het Regionaal Energieloket, waar inwoners met vragen over energiebesparing en energieopwekking in en rondom hun woning terecht kunnen. Ook kunnen zij hier informatie krijgen over gezamenlijke inkooptrajecten en lokale initiatieven.

Geïnteresseerde woningeigenaren kunnen zich vanaf half september inschrijven voor de actie. In oktober en november vinden bijeenkomsten plaats om inwoners nader over de actie te informeren, eerder worden woningeigenaren al per brief op de hoogte gesteld. Vanaf november worden de zonnepanelen geïnstalleerd.

De gemeente geeft bij de actie lokale installateurs de mogelijkheid deel te nemen. Zij kunnen hun bedrijfsinformatie vóór 31 juli 2017 mailen naar Thorben Meijer: Thorben@bleeve.nl. Ook met vragen kunnen zij bij hem terecht. Het Energieloket maakt op basis van kwaliteit (materialen, ervaring, inrichting organisatie en capaciteit), afstand tot de regio en prijs een selectie uit het lokale en regionale aanbod van installateurs. De planning is om half augustus te gunnen.

Meer informatie via de website

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.