Belevenistafel voor bewoners De Wieken

24 juli 2017 door Hennie van der Zouw
Belevenistafel voor bewoners De Wieken

PAPENDRECHT - Bewoners van Rivas-verpleeghuis De Wieken in Papendrecht hebben zaterdag 22 juli een belevenistafel in gebruikgenomen. De belevenistafel is een interactieve tafel, speciaal voor mensen met dementie.
Het biedt de bewoners ontspanning en stimuleert het geheugen. De belevenistafel is geschonken door familie van meneer J. Overduin die meer dan tien jaar in De Wieken heeft gewoond.

Mooi geschenk
‘Alle medewerkers waren blij verrast dat we zo’n mooi en groot geschenk aangeboden kregen’, vertelt Nadja Krijgsman, activiteitenbegeleider bij Rivas. ‘Iedereen is erg enthousiast over de tafel. Het biedt bewoners ontspanning hun geheugen wordt gestimuleerd. Daarnaast geeft het de bewoners energie. Je ziet dat ze er van genieten.’

Feestelijke onthulling
De belevenistafel werd feestelijk onthuld in één van de huiskamers van De Wieken. Nadja: ‘Naast bewoners en hun familie, medewerkers en vrijwilligers van De Wieken, was de familie van meneer Overduin bij dit bijzondere moment aanwezig. ‘We hebben de belevenistafel geschonken, omdat onze vader hier altijd heel fijn heeft gewoond’, vertelt Lineke van Haagen, dochter van meneer Overduin. ‘Er worden in De Wieken altijd veel activiteiten georganiseerd. Voor mijn vader werd continu gekeken naar een passende activiteit. Daarnaast is er altijd nauw contact met ons geweest, zodat de zorg kon worden aangepast op mijn vader. Belangrijke gewoonten speelden hierbij een belangrijke rol.’ Onder het genot van een kopje koffie en taart hebben bewoners en medewerkers de belevenistafel gedemonstreerd.

De belevenistafel
De belevenistafel is een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel die op elke gewenste plek neergezet kan worden. Het belangrijkste kenmerk van de belevenistafel is dat bewoners samen aan tafel zitten en spellen spelen waarbij de bewoner in beweging komt. De belevenistafel bestaat uit vier applicaties met verschillende spellen. De tafel komt te staan op woongroep De Watermolen, omdat meneer Overduin hier heeft gewoond.

Fotobijschrift: In het bijzijn van haar familie en bewoners van De Wieken onthult Lineke van Haagen, dochter van meneer Overduin, de belevenistafel in De Wieken

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.