Bureau RAP maakt ontwerp voetgangersbrug Burgemeester Keijzerweg

21 juli 2017 door Hennie van der Zouw
Bureau RAP maakt ontwerp voetgangersbrug Burgemeester Keijzerweg

PAPENDRECHT - De betonnen voetgangersbrug over de Burgemeester Keijzerweg die de wijken Wilgendonk en Kraaihoek met elkaar verbindt, is toe aan een opknapbeurt. De gemeente wil van die gelegenheid gebruik maken om de brug ook een mooiere uitstraling te geven en kiest daarbij voor een bijzondere vorm: een professionele ontwerpwedstrijd.

Via een zogenoemde meervoudig onderhandse procedure zijn vijf jonge ontwerpers uitgenodigd om een presentatie te houden waarin het thema ‘beweging’ een rol speelt. Een breed samengestelde selectiecommissie beoordeelde de presentaties en koos uiteindelijk Bureau RAP uit Rotterdam als winnaar. ‘Via innovatief gebruik van data en een slimme partnerkeuze komen zij tot spectaculaire en realistische ontwerpen’, motiveerde de selectiecommissie haar keuze.

De voetgangersbrug dateert uit 1982 en verbindt de wijk Wilgendonk via het plein met hotel en sportvoorzieningen met de wijk Kraaihoek. De brug met een lengte van circa 124 meter heeft daarmee een buurt overschrijdende functie.

Bureau RAP gaat nu een ontwerp maken. Hiermee wordt verkend om met minimale kosten deze betonnen voetgangersbrug op te knappen. Verwacht wordt dat de uitvoering in 2018 kan starten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.