Goud op het NK Atletiek voor Roos Blokhuis en Sam Kraaijeveld

04 juli 2017 door Hennie van der Zouw
Goud op het NK Atletiek voor Roos Blokhuis en Sam Kraaijeveld

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend (30 juni tot 2 juli) waren de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor junioren in Vught. Maar liefst acht atleten van AV Passaat uit Papendrecht plaatsten zich hiervoor: Tijmen van Straten, Liam Paalvast, Roos Blokhuis, Sam Kraaijeveld, Sephora Bencé, Vica van Middelkoop, Kirsten Kuntz en Julian Erkelens.

Goud was er voor Roos Blokhuis (foto boven) en Sam Kraaijeveld (foto onder). Zij liepen beiden zaterdag op de 1500 m in de series naar een finaleplaats. Roos startte in de finale bij de Meisjes B in een verschroeiend tempo waardoor de concurrentie een voor een afhaakte. Ze won met maar liefst 6 seconden voorsprong op nummer 2. De race van Sam was erg spannend. Bij de bel voor de laatste ronde lag hij nog vierde en liep een prachtige slotronde en beloonde een sterke eindprint met de eerste plek.

Ook de andere Passaat deelnemers haalden op nationaal niveau mooie resultaten: bij het speerwerpen werd Tijmen van Straten 11e, Liam Paalvast haalde de 15e plek.  Julian Erkelens kwam in actie bij de 100 en 200m sprint waar hij een PR liep. Sephora Bancé liep de 100 m sprint en evenaarde haar PR, Vica van Middelkoop liep als C junior mee met de B junioren op de 200 m sprint. Kirsten Kuntz kwam in actie op zowel de 100 als de 200m sprint en behaalde daarnaast bij het polsstokhoogspringen een 7e plaats.

Acht deelnemers en maar liefst 2 gouden plakken op het NK: Een prachtig totaalresultaat voor de Passaat Junioren.Foto’s: Erik van Leeuwen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.