Ruim 1100 leerlingen maken kennis met hedendaagse techniek

03 juli 2017 door Hennie van der Zouw
Ruim 1100 leerlingen maken kennis met hedendaagse techniek

DRECHTSTEDEN - Alweer de laatste week van TechniekDock 2017 Ruim 1100 leerlingen hebben kennis gemaakt met hedendaagse techniekwethouder Onderwijs Joke Reuwer-Verheij uit Papendrecht in de laatste week van TechniekDock 2017 tijdens de 5e editie van TechniekDock.

Maandag 3 juli woonde wethouder Onderwijs Joke Reuwer-Verheij uit Papendrecht TechniekDock bij samen met de groep 7 leerlingen van de Prins Florisschool uit Papendrecht. Deze groep was een van de laatste groepen van deze 5e editie van TechniekDock die begin april van start ging. Tijdens TechniekDock gonst het meerdere dagen per week in de Duurzaamheids-fabriek. Vol enthousiasme storten de kinderen van de diverse scholen uit de regio zich op alle doe-activiteiten in de Duurzaamheidsfabriek. Ook de docenten en zelfs de buschauffeurs hebben genoten van de reacties van de ruim 1100 kinderen uit 50 groepen 7 die dit jaar via TechniekDock kennis maakten met techniek.

Laagdrempelige en inspirerende manier
Leerlingen uit groep 7 ervaren tijdens TechniekDock zelf techniek door verschillende doe-activiteiten, zogenaamde Xperiences. Op deze manier maken zij op een laagdrempelige, inspirerende manier kennis met maritieme-, energie- en productietechniek van bedrijven uit de regio. Ze worden daarvoor ontvangen in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark, dé plek in de regio waar onderwijs en bedrijfsleven op een vernieuwende manier samenwerken.

Naast de focus op nieuwe technieken stond dit jaar een Xperience met energietransitie centraal. Leerlingen hebben geleerd zelf een kraan aan te sluiten, elektra te trekken door een mantelbuis en gezorgd dat het sifon van de gootsteen goed aangesloten is. Door deze ‘alledaagse’ techniek op te nemen in het programma ontstaat meer besef over alle techniek in de wereld om ons heen.

Op de vraag of kinderen nog een keer mochten terugkomen met hun ouders is in het kader van de jubileum-editie een TechniekDock Open Dag georganiseerd op 7 juni jl., die aansloot bij de regionale programmering van de TechniekWeek.

TechniekDock is ook in 2017 een initiatief van de Duurzaamheidsfabriek (samen met het LeXlab) in samenhang met het Regionaal Programma Arbeidsmarktbeleid Drechtsteden en opgezet om meer kinderen enthousiast te maken voor techniek, zodat ze mogelijk voor een technische vervolgopleiding kiezen.

Techniekpromotie in de Drechtsteden beperkt zich zeker niet tot de TechniekDock en de Techniekweek. Het hele jaar door kunnen bezoekers in Duurzaamheidscentrum Weizigt bijvoorbeeld van alles leren over de 'weg van het water', waar ook veel techniek bij komt kijken. Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft een vaste tentoonstelling over onderwijs door de tijd heen met daarin een speciale aandacht voor techniek en het Nationaal Baggermuseum heeft een prachtige BaggerPraktijkTuin waar spelen en leren hand in hand gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.