Leerlingen de Willem klaar voor vertrek naar Peru

20 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Leerlingen de Willem klaar voor vertrek naar Peru

PAPENDRECHT - Na een jaar van voorbereidingen zijn de leerlingen van het Willem de Zwijger College klaar om te vertrekken naar Peru! Wekelijks zijn zij met hun begeleiders (drie docenten) druk bezig geweest om alle activiteiten goed voor te bereiden. Daarnaast hebben de leerlingen hun uiterste best gedaan om al het sponsorgeld bij elkaar te halen: van auto’s wassen, tot stoofperen, appelmoes en taart verkopen aan toe.

Ook dit jaar zijn er weer hele leuke en creatieve sponsorplannen opgezet en met succes! Niet alleen hebben de leerlingen het gevraagde sponsorgeld opgehaald. Een groot deel van de leerlingen ging vrolijk verder met verzamelen en heeft zelfs meer geld opgehaald dan gevraagd, fantastisch!  Dit jaar is het goede doel Mama Alice Peru, een stichting die straatkinderen in Ayacucho, Peru opvangt. Naast het opvangen van straatkinderen, biedt de stichting ook opleidingen aan voor jongeren en helpt het alleenstaande moeders met de verkoop van handwerk om een inkomen te genereren. Op deze manier zullen er minder kinderen op straat belanden.

Vrijdag 16 juni bezochten de Perureizigers in spé de jaarlijkse Ready to Go bijeenkomst in Weert. Samen met alle ‘Global’ scholen die deelnemen aan het project van de stichting Global Exploration werden de laatste workshops rondom o.a. ‘cultuurshock’ en ‘het vertellen van je verhaal’ gevolgd. Daarnaast was er ruimte voor het uitwisselen van handige tips en tricks. De avond werd traditioneel afgesloten met de One Billion Rising Dance, de dans die beeldend opkomt voor gelijke rechten van de vrouw.

Nu is het echt bijna zover dat de interculturele stage van de leerlingen gaat beginnen. Op maandag 3 juli vertrekt de groep om 13.45 uur vanaf de Willem waarna zij op dinsdagochtend 4 juli vroeg in de morgen aankomen in de hoofdstad Lima en het avontuur met een vol programma daadwerkelijk van start gaat. Na het verkennen van Lima reist de groep door naar Ayacucho waar de leerlingen samen met buddies de handen uit de mouwen zullen steken om het terrein van de nog te realiseren Eco Lodge te verbeteren.

In deze Eco Lodge, ook een onderdeel van Mama Alice Peru, kunnen de jongeren die een opleiding via Mama Alice hebben gevolgd vervolgens aan het werk. Na een aantal dagen te hebben gewerkt reist de groep verder en wordt een inheemse indianenstam bezocht. Er staat ook een bezoek aan kinderen die leven in de riolering van Ayacucho op het programma en de leerlingen gaan in gesprek met lokale jongeren. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten met betrekking tot de thema’s onderwijs, cultuur, natuur en gezondheid.

Kortom de leerlingen en begeleiders zijn er klaar voor en hebben er -met gezonde spanning- ontzettend veel zin in.

Bron foto: Willem de Zwijger College.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.