Veel medailles en rayonkampioenen voor Olympia

19 juni 2017 door Josette Huisman
Veel medailles en rayonkampioenen voor Olympia

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend waren in Hendrik-Ido-Ambacht de individuele rayonkampioenschappen turnen. Traditioneel is dit de laatste wedstrijd van het seizoen waar wordt gestreden om individuele titels. Gymnastiekvereniging Souplesse tekende dit jaar voor een prima organisatie. In totaal deden 350 turnsters mee verdeeld over de vrijdagavond en een lange zaterdag. Op vrijdagavond kwamen de turnsters van Olympia in actie die afgelopen seizoen uitkwamen in de 4e tot en met 7e divisie.

Daphne Jongeneel turnde haar laatste wedstrijd voor Olympia en sloot prachtig af met twee titels bij de senioren D. Op brug en vloer werd ze rayonkampioen en kon twee gouden medailles ophalen. Noa van Dijk werd gedeeld 3e op vloer in diezelfde categorie. Ook Vera Nederhof turnde zich naar goud op vloer in de categorie junior E. Ook won ze in de all-round het brons. Anna Bakker haalde brons op balk in die categorie. Lotte Kuntz haalde in de categorie senior F brons op balk, Lotte van Kooten turnde zich naar het zilver op sprong. Danique Hameete haalde het zilver voor haar mooie vloeroefening.

Bij de senioren G deden drie turnsters dit jaar voor het eerst mee aan de rayonkampioenschappen en met succes. Rosa Drexhage behaalde zilver op vloer, brug en sprong en 3e all-round. Romy van Wijland haalde zilver op balk en Julia Hoffman haalde zilver op sprong en werd all-round 2e in het klassement.

Op de zaterdag turnden van Olympia vooral de turnsters in de verplichte oefenstof. Sifra Waterham (pupil 1 N3) en Firenze van Wijngaarden (pupil 2 D1) werden beiden rayonkampioen op sprong. Britt Kok werd rayonkampioen all-round in haar categorie pupil 2 N2. Mirjam Vroegindeweij turnde zich naar brons op balk bij de instap D1. Demi van Tol en Phoebe Overhand turnden bij de jeugd 1 N4 beiden naar het brons: Demi op vloer en Phoebe op sprong. Febe Naber turnde bij de jeugd 1 D1 naar het brons op sprong. Deze drie turnsters maken volgend jaar de overstap naar de keuze oefenstof. Phoebe turnt op 1 juli nog de districtsfinale Zuid-Holland in Amsterdam. Daarna is voor hen de verplichte oefenstof verleden tijd.

Op de foto: alle keuze turnsters van Olympia van de vrijdagavond, nog voor de prijsuitreiking.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.