Stichting Andrers: 'Steun + eigen inzet = veilige woning'

15 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Stichting Andrers: 'Steun + eigen inzet = veilige woning'

DRECHTSTEDEN - Stichting Anders kreeg een hulpvraag van een bewoonster in Papendrecht. Ze woonde al langere tijd in de woning, maar ook al veel te lang voelde ze zich niet veilig door gebrek aan een schutting en poort. Stixchting Anders ging met de hulpvraag aan de slag.

Wie helpt?
Na een huisbezoek, contact met de woningbouw, navraag bij haar eigen netwerk en buren begrepen we van Stichting Anders dat mevrouw zelf echt niet de mogelijkheid had voor het plaatsen van de schutting. Voor de materialen had ze al langere tijd samen met haar bewindvoerder gespaard. En nu was het dan eindelijk de tijd om de schutting te plaatsen. Maar wie kon haar helpen nu haar eigen netwerk zo goed als afwezig is?

Vangnet van partners
Stichting Anders benaderde partner VEGO Zwijndrecht, die met een speciale prijs alle benodigde schuttingdelen, poort en slot bij mevrouw wilde bezorgen. Er werden geen gratis materialen gevraagd omdat Stichting Anders vindt dat mensen zelf mogen oppakken wat binnen hun mogelijkheden ligt. Dat wat er overblijft is de missie van stichting Anders. Helpen, juist daar waar geen vangnet is.

Vervolgens benaderde Stichting Anders hun partner Verheij Integrale Groenzorg uit Sliedrecht. Ze waren meteen bereid om mee te werken en in overleg met de bewoonster werd er een datum geprikt om de schutting te plaatsen. Al vroeg in de morgen stonden de mannen op het adres en werd de woning achtergelaten met een schitterende, veilige schutting.

Samen zijn we ANDERS
Een bijzondere hulpvraag met een prachtige inzet van 2 partners van Stichting Anders. Een verbinding tussen nood en hulp. Een verbinding in een wereld waar omzien naar elkaar geen overbodige luxe is. Stichting Anders hoopt dat steeds meer bedrijven zichzelf benaderbaar maken voor een hulpvraag. Samen zijn we zo van betekenis. Samen zijn we ANDERS.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.