Brandweer redt huisdieren uit brandende flat

02 juni 2017
Brandweer redt huisdieren uit brandende flat

PAPENDRECHT - Vanochtend is voor de derde keer in drie maanden tijd brand ontstaan in een flatwoning aan de Hendrik Breitnerstraat in Papendrecht.

De brandweer heeft een groot deel van de flat ontruimd en huisdieren uit de naastgelegen woningen gehaald. De bewoners zijn door de politie opgevangen.
De brand is vermoedelijk ontstaan in een slaapkamer. De woning heeft veel schade opgelopen. Ook naast en bovengelegen woningen zijn beschadigd.

Omwonenden zijn boos en maken zich grote zorgen om hun veiligheid. Een buurvrouw vertelt dat na de eerdere branden haar zorgen heeft geuit bij verhuurder, maar dat deze de zorgen niet serieus heeft genomen. Het vertrouwen in de bewoners van de uitgebrande woning is helemaal weg en het liefst zien wij het gezin uit het complex vertrekken.

De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle.

Update: Gezin voorlopig niet terug naar huis na derde brand

Het gezin van de flatwoning aan de Hendrik Breitnerstraat keert voorlopig niet terug naar huis. Vrijdagochtend vroeg was er voor de derde keer in een half jaar tijd brand in hun woning.Of er sprake is van bedreigingen richting het gezin, kan verhuurder Woonkracht10 niet zeggen.

"De recherche en brandweer doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Daarom kan ik op sommige vragen nog geen antwoord geven, maar de veiligheid van onze bewoners staat voorop'', zegt manager wonen Roos Schreuder van Woonkracht10.

"De bewoners van de getroffen flat kunnen door de brandschade niet naar huis. Maar ook als dat wel het geval is geweest, zou dat niet gebeurd zijn. Wij vinden het niet verstandig dat zij terug naar de woning gaan."

Woonkracht10 stuurt vandaag nog een brief aan de bewoners van de flat. ''Daarin worden ze voorlopig geïnformeerd. Als het rechercheonderzoek is afgerond komt er ook een bewonersbijeenkomst", besluit Schreuder. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel haalden brandweerlieden en omwonenden meerdere huisdieren uit het huis van de buren.

Bron update: RTV Rijnmond.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.