Papendrecht sluit 2016 af met positief resultaat

06 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Papendrecht sluit 2016 af met positief resultaat

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht sluit de jaarrekening over 2016 af met een positief resultaat van 9,9 miljoen euro. Het positieve resultaat geeft de gemeente gelegenheid ook de komende jaren te investeren in uitvoering van nieuwe plannen en te sparen voor de toekomst. 

Met publicatie van de jaarstukken (jaarverslag en jaarrekening), de financiële terugblik op het voorgaande jaar, legt het college verantwoording af aan de gemeenteraad over het beleid dat is vastgelegd in de begroting. In 2016 zat het economisch mee en zorgde veranderde regelgeving voor meevallers.

Begin 2017 heeft de gemeente Papendrecht besloten de Hondenbelasting af te schaffen en een woonlastenverlaging van gemiddeld 120 euro per woning doorgevoerd. Het college is trots op het feit dat al 95% van de ambities uit het coalitieakkoord is gerealiseerd, zoals de opening van de nieuwe Markt en afronding van de voorbereidingen om een nieuw hoofdkantoor voor Fokker te realiseren. Daarnaast werden het jeugdteam en het sociaal team samengevoegd, wordt gewerkt aan verzelfstandiging van theater en het sportcentrum, werden de voorbereidingen voor nieuwbouwproject Land van Matena grotendeels afgerond en leidden initiatieven van inwoners onder meer tot vernieuwing van het Beatrixplantsoen.

App
De gemeente Papendrecht publiceert de jaarrekening voor de tweede keer voor inwoners en de gemeenteraad in de vorm van een app. De app toont naast tekstuele en financiële verslaglegging, een video en een infographic met de begroting in één oogopslag. https://papendrecht.begrotingsapp.nl/jaarrekening-2016

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.