Excelsior zet jubilaris in het zonnetje

27 september 2004

PAPENDRECHT -Zaterdag jl. heeft Papendrecht’s muziekvereniging Excelsior tijdens een feestavond in het clubgebouw Gina Schmitt in het zonnetje gezet en haar gehuldigd voor 25 jaar inzet en lidmaatschap van de vereniging.

Gina Schmitt is op haar 12e jaar lid geworden van Excelsior, alhoewel dat in die tijd eigenlijk pas vanaf 13 jaar was toegestaan. In navolging van haar zus had ook Gina de passie voor muziek, dans en baton dus sloot zij zich aan bij de majorette-groep van Excelsior. Reeds 25 jaar maakt zij zich sterk voor deze groep en al vele jaren daarvan is zij bovendien actief als instructrice en vervult zij de rol van 'miss-majorette' bij optredens. Tijdens de wekelijkse repetities leidt zij met veel plezier de groep majorettes op voor het begeleiden van de straatoptredens met de tamboer-groep en het orkest van Excelsior. Daar de majorettes naast deze straatoptredens ook zelfstandige activiteiten willen ontplooien, neemt Gina met de groep deel aan festivals om zo de eigen prestaties te meten en aan de hand van de juryrapporten te kunnen verbeteren.

Namens Adrie Holleman van de KNFM (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen) werd Gina een vergulde plaquette en een certificaat uitgereikt. Voorzitter Jan Meerkerk stond even stil bij de muzikale loopbaan van de jubilaris en dankte haar en aansluitend alle vrijwilligers van Excelsior voor hun inzet. Ook kreeg Gina een bloemetje aangeboden van ‘haar meiden ‘. De feestavond werd daarna nog tot in de kleine uurtjes voortgezet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.