Turnteam Olympia rayonkampioen 2017

05 juni 2017 door Josette Huisman
Turnteam Olympia rayonkampioen 2017

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag is het keuze A team van Olympia Papendrecht/OKK Ridderkerk kampioen van het rayon geworden tijdens de finale van het Rayon Turn Toernooi.

Tegenstander in de finale was DVO Dordrecht en waar in de poulewedstrijden nog werd verloren van DVO, werd in de finale met 5 punten verschil gewonnen. Voor de turnsters Lotte van Kooten, Danique Hameete, Lotte Kuntz, Anouk van de Haterd, Myrthe Verhagen van Olympia Papendrecht en Kate de Jong, Aleyna Dilci en Pascale Velthuizen van OKK Ridderkerk (zie foto) was het een grote verrassing.

Op brug begon het combinatieteam van turnsters van Olympia Papendrecht en OKK Ridderkerk heel sterk met strakke oefeningen en goede landingen. Er was hard gewerkt aan het doorturnen, wat op brug de oefening zwaarder maakt en hoge opzwaaien. Daarna ging het balk even fout. Normaal gesproken is de balk altijd een goed toestel voor dit team, maar niet tijdens de finale. Van de zes turnsters die op dit toestel in actie kwamen, wisten alleen Myrthe Verhagen en Pascale Velthuizen hun oefeningen zonder val af te maken. De turnsters gingen er daarna vol voor op vloer en sprong. Op vloer werd geturnd zoals deze turnsters dat kunnen: mooie oefeningen op muziek met uitstraling. Op sprong lieten Danique Hameete, Lotte van Kooten en Myrthe Verhagen een moeilijkere sprong zien, namelijk een half in - half uit, die door de jury goed werden gewaardeerd. De andere turnsters Anouk van de Haterd, Aleyna Dilci en Kate de Jong lieten goede overslagen zien.

Na zenuwachtig wachten op de uitslag, mochten de turnsters hun 1e prijs in ontvangst nemen. Met de uitslagen in de hand bleek dat DVO aan de brug veel pech had gehad en daardoor het verschil niet meer kon goedmaken. Het team van Olympia/OKK Ridderkerk turnde juist zeer sterk op brug, waardoor de vallen op balk meer dan goed werden gemaakt.

De komende weken zijn er nog meer wedstrijden voor de turnsters van Olympia. In de turncompetitie voor verplichte en keuze oefenstof in de 3e en 4e divisie komen zaterdag 10 juni 3 teams in actie. De week erna staan op vrijdagavond en zaterdag de individuele rayonkampioenschappen op het programma. Hier gaan de turnsters voor een individuele kans op een medaille. Als laatste wedstrijd van het seizoen turnt Phoebe Overhand op 1 juli haar districtsfinale van de 3e divisie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.