Nationale Lenteloop op 10 juni

01 juni 2017 door Josette Huisman
Nationale Lenteloop op 10 juni

PAPENDRECHT - Atletiekvereniging Passaat organiseert op zaterdag 10 juni de Nationale Lenteloop.  Het programma begint om 12.00 uur met diverse jeugdlopen voor kinderen vanaf groep 1 van de basisschool.  Elk jaar doen hieraan meer dan 700 kinderen mee. De afsluitende jeugdloop voor groep 7 en ouder gaat over 1500 meter en start om 13 uur. Alle deelnemers krijgen een diploma en een appel. Clowns kleuren de wedstrijden verder op, er is een springkussen en kinderen kunnen zich laten schminken.

Er is prestatieloop over 5 km, die start om 14.00 uur. De wedstrijd- en prestatieloop over 10 km start om 15.00 uur.  Het parcours van de 10 km voert onder andere langs de Veerweg, het centrum van Papendrecht, Kerkbuurt, Visschersbuurt, Oosteind en de Matenase Scheidkade. Start en finish is op de atletiekbaan van Passaat aan de Andoornlaan. Zowel op de 5 als de 10 km is er onderweg een waterpost. Traditioneel is de lenteloop de afsluiting voor de deelnemers die in januari bij Passaat met hardlopen zijn begonnen.

De Nationale Lenteloop maakt dit jaar voor het eerst deel uit van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. U kunt voorinschrijven tot en met 6 juni. Op de wedstrijddag kunt u ter plaatse ook nog inschrijven tot een half uur voor de start. Meer informatie en inschrijven op www.avpassaat.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.