Samenloop voor Hoop levert 38.000 euro op

19 september 2015

PAPENDRECHT - Op vrijdag 18 september en zaterdag 19 september 2015 werd in Papendrecht voor de eerste keer het evenement "SamenLoop voor Hoop" georganiseerd. Hiermee werdaandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding.

De totale opbrengst was dit jaar liefst 38.000 euro. Honderden Papendrechters waren hierbij betrokken en hadden geluk dat het vrijwel de hele 24 uur droog weer was.

Ontroerend
De 24 uur van de SamenLoop voor Hoop waren ontroerend, gezellig en bijzonder en stonden symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Naast de mooie opbrengst, was de is de SamenLoop vooral een evenement om survivors ((ex) kankerpatiënten) een hart onder de riem te steken en het leven met z’n allen te vieren.

Teams van 8 tot 24 personen wandelden 24 uur rond het Vondelpark in Papendrecht. Er liep telkens minimaal 1 teamlid, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Van tevoren en tijdens het evenement zamelden de teams op allerlei originele manieren zoveel mogelijk geld in voor KWF. Er was ook 24 uur lang amusement met optredens van gave bands, bijzondere zangers en zangeressen, groot en klein talent, een braderie, springkussens en ander vertier voor de kids.

Tijdens de feestelijke Slotceremonie liep iedereen samen de laatste ronde.

Inbraak en vernieling
Het evenement kende helaas wel een valse start, doordat er in de nacht van donderdag op vrijdag een inbraak had plaatsgevonden op het terrein.  Het "glazen huis" van RTV Papendrecht en de caravan van Vermeij Verhuur & Horeca BV liepen flinke schade op, doordat inbrekers met geweld wisten binnen te komen. Hierbij werden diverse zaken gestolen. Gelukkig konden de gedupeerden wel hun bijdrage aan het evenement blijven verzorgen.

Foto's: Pieter en Izaak van den Berg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.