Korenconcert: Warm ondanks de kou

22 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Korenconcert: Warm ondanks de kou

PAPENDRECHT - Tijdens het eerste Zomeravondconcert in de muziektent van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht op vrijdagavond 19 mei, liet de temperatuur het aardig afweten, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de warmte en het enthousiasme van de koren.

Melange Rood opende toepasselijk met het Welkomstlied  en wisselde daarna bekende nummers,  Halleluja en Sound of Silence af met tot nadenken stemmende liederen: Er is een land waar vrouwen willen wonen, Doe iets, Zorg om de zorg en Het lied tegen apathie.

Het Brandweermannenkoor startte uiteraard met Als de pieper gaat en vervolgde met Where no one stands alone, Ritters abschied, Conquest of Paradise, Love changes everything, I am sailing, het Wolgalied en het Soldatenlied.

De Smarties hielden het Hollands in hun eerste optreden met Als de nacht verdwijnt, Elke roos, Heb je even voor mij, Als mijn gevoel zegt…, Twee motten, Havenzangersmedley en Tulpen uit Amsterdam.
In de ‘tweede ronde’ zong Melange Rood opnieuw liedjes met een boodschap: Raar is leuk, Laat je niet verharden, Zo hard als je kan (voor vrijheid en vrede) en The strongest dream, maar ontroerde ook met Imagine en het slotnummer Stay with me ‘till the morning, waarbij het publiek muisstil luisterde.
  
De brandweermannen vertolkten bekende filmliedjes: Bright eyes (Watership Down), Can you feel the love tonight (The Lion King)  en One hand, one heart (West Side Story), gevolgd door The rose, My old Kentucky home en My Lord, what a morning en tot slot het vrolijke Lasz die liebe Sonne ein.

De Smarties zetten de vrolijkheid voort met Rosamunde en Als de zon schijnt. Toon Hermans zou trots zijn op de uitvoering van zijn Vierentwintig rozen. Zuster Ursula en De regenboog en Schön is die jugend maakten de tweede set compleet.

De drie koren zongen gezamenlijk de finale, uiteraard geholpen door het publiek, met Que sera, Droomland (met de piepjonge Isabelle als gastdirigente) en You’ll never walk alone (voor landskampioen Feyenoord). Met We’ll meet again!  -  een ode aan de dit jaar 100 jaar geworden Dame Vera Lynn -  kwam een einde aan een prachtig concert. De bezoekers die de kou trotseerden, hebben genoten van de optredens van de koren. De koren maar ook de vrijwilligers (opbouwers, barpersoneel en opruimers) hebben keihard gewerkt om de avond te laten slagen. Mede daarom is organisator Stichting Dorpsbehoud Papendrecht dik tevreden. Wie er niet was heeft veel gemist.

Voor meer foto’s: www.dorpsbehoudpapendrecht.nl .    

Foto: Melange Rood, Brandweermannenkoor ZHZ en De Smarties zorgden voor een geweldig Korenconcert in de muziektent van Dorpsbehoud, dat door het publiek zeer werd gewaardeerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.