Vijf lokale partijen in Regionaal Overlegplatform onder de naam Localo's

17 mei 2017 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - De Zwijndrechtse Plus Partij (ZPP), Gemeente Belangen Hendrik-Ido-Ambacht (GB HIA), Onafhankelijk Papendrecht (OP), Gemeentebelangen Dordrecht en het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) hebben besloten tot het instellen van een regionaal overlegplatform onder de naam LOCALO’S. Met name in de Drechtraad zullen de LOCALO’S ook op die wijze politiek naar voren treden. Daarmee maken deze fracties niet langer deel uit van het politieke samenwerkingsverband van de Samenwerkende Lokale partijen (SLP) in de Drechtraad.

De LOCALO’S benaderen alle zaken altijd eerst vanuit het lokale belang. De regionale samenwerkingsverbanden, zoals de Dienst Gezondheid en Jeugd, de Omgevingsdienst, de Veiligheidsregio en ook de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden, zijn en blijven daarvan afgeleide uitvoeringsorganisaties. Regionale samenwerking mag, kan en moet soms zelfs, maar mag nooit ten koste gaan van de eigen gemeentelijke identiteit.

In eerste instantie geven de vijf genoemde partijen vorm en inhoud aan de LOCALO’S. Zeker niet uitgesloten is dat zich nog andere fracties zullen aansluiten, die op dezelfde manier het lokale belang willen dienen. De LOCALO’S hebben op dit moment in ieder geval meerdere capabele woordvoerders op ieder dossier in elk domein (bestuur&middelen, sociaal, fysiek). De LOCALO’S zullen vanuit eigen uitgangspunten en een andere basishouding ten aanzien van de Drechtsteden hun politieke bijdragen leveren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.