Drechtstreek viert kampioensfeest

15 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek viert kampioensfeest

PAPENDRECHT - De laatste wedstrijd van het seizoen is voor Drechtstreek geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Streefkerk wist de kampioen van de 3e klasse C een punt af te snoepen in een wedstrijd die er eigenlijk niet meer toe deed. Streefkerk was immers al veilig en had geen kans meer op nacompetitie voetbal. Aan het spel was af te zien dat er niets meer op het spel stond.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd het kampioenschap van Drechtstreek op een goed gevuld sportpark Oostpolder gevierd met vuurwerk en veel blauwwitte rook. Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was, duurde het 24 minuten voordat er gescoord werd. Haris Brzac schoot de 1-0 binnen via een prachtig doelpunt. Daarvoor was ook Streefkerk enkele keren in de gelegenheid om te scoren maar doelman Marvin Otte was steeds attent. De mooiste vrije kans was er voor Tim den Besten maar zijn schot ging ver over. Voor Drechtstreek was Jillroy Ruiz heel dicht bij de 2-0 maar zijn schot ging rakelings naast.

Zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong voor Drechtstreek. De tweede helft was echter nog maar nauwelijks begonnen of Lennert de Vries was goed voor de gelijkmaker. De bal die doelman Otte probeerde weg te werken belandde via De Vries in het doel. Na een kwartier kwam Drechtstreek weer op voorsprong toen Jillroy Ruiz een strafschop binnen schoot nadat Erwin van der Heiden op onreglementaire wijze was gevloerd in het strafschopgebied. Inmiddels had coach Miguel Munoz een A-junior in de ploeg gebracht. De jonge Ties van Aggelen (17) mocht eerst zijn debuut maken in het eerste elftal, later nog gevolgd door debutant Luuk Bouw (19). Ongeveer een kwartier voor het eind van de wedstrijd scoorde Lennert de Vries namens Streefkerk zijn tweede doelpunt van de middag. Hij bracht daarmee de 2-2 eindstand op het bord.


Fotograaf © Piet van Beest

Na afloop van de wedstrijd vond de huldiging van het kampioensteam plaats. Er waren veel bloemen en veel lovende woorden. Het elftal ontving uit handen van wethouder Koppenol een kampioensschaal en elke speler kreeg een kleine versie van die schaal. Ook werd er afscheid genomen van Martijn de Jong, die op 39-jarige leeftijd een punt zet achter zijn actieve carrière in het eerste elftal. En daarna bleef  het bleef nog lang gezellig op het Drechtstreek complex.

Na afloop van de wedstrijd bleek ook nog dat de voetbalvereniging Papendrecht er in Piershil in was geslaagd om zich in de 2e klasse te handhaven, daarbij geholpen door verlies van naaste concurrenten. Het hoeft zelfs geen nacompetitie te spelen en dat kan als een verrassing worden beschouwd. De kans bestaat dat er komend seizoen dus weer plaatselijke derby’s tussen Drechtstreek en Papendrecht plaats gaan vinden. Dat hangt uiteraard af  de indeling die de KNVB voor ogen heeft. De nieuwe competitie gaat in september van start.


Fotograaf © Piet van Beest

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.