Druk bezocht open huis nieuw verpleeghuis De Wieken

15 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Druk bezocht open huis nieuw verpleeghuis De Wieken

PAPENDRECHT - Ruim 400 geïnteresseerden bezochten zaterdag 13 mei het open huis van het nieuwe verpleeghuis De Wieken aan Den Briel in Papendrecht. ‘Het was goed om te zien dat zoveel mensen benieuwd waren naar het resultaat van de nieuwbouw’, zegt Yvonne Top, teamleider bij Rivas Zorggroep. ‘Bezoekers werden ook geïnformeerd over de zorg in De Wieken en vrijwilligerswerk bij Rivas.’

Kleinschalige zorg
Vrijdag 12 mei werd het nieuwe verpleeghuis De Wieken officieel geopend door mevrouw Vos, bewoner van De Wieken, wethouder Joke Reuwer-Verheij en teamleider Yvonne Top. In de nieuwe locatie zijn acht woongroepen met ieder acht bewoners waar bewoners leven volgens de principes van kleinschalige zorg. ‘Zo thuis als mogelijk’ staat hierbij centraal en dat komt terug in de zorgverlening en begeleiding van de bewoners. ‘Onze bewoners krijgen veel eigen leefruimte en privacy’, zegt Yvonne. ‘Zij kunnen er op vertrouwen dat hen alle noodzakelijke zorg wordt geboden en zelfs meer.’

Open huis
Bezoekers van het open huis konden de woongroepen bezichtigen. Medewerkers gaven hen uitleg over het leven, wonen en de zorg in De Wieken. Op het buitenterrein stond een lekkere kop koffie of thee voor hen klaar. Hier was ook muziek te horen van troubadourstrio Heeren van het Goede leven. Verder kregen bezoekers meer informatie over vrijwilligerswerk bij Rivas. Yvonne: ‘De reacties van bezoekers waren erg positief. Ze vonden het leuk dat ze eens een kijkje konden nemen ‘achter de schermen’. Veel geïnteresseerden meldden zich ook gelijk aan als vrijwilliger in De Wieken. Daar zijn we erg blij mee.’

Bijschrift bovenste foto: Vrijdag 12 mei werd het nieuwe verpleeghuis De Wieken officieel geopend door mevrouw Vos, bewoner van De Wieken (links), wethouder Joke Reuwer-Verheij (midden) en teamleider Yvonne Top

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.