Geslaagde Truckerstocht met afsluitend optreden van Henk Wijngaard

14 mei 2012
Geslaagde Truckerstocht met afsluitend optreden van Henk Wijngaard

ALBLASSERWAARD - Onder groot enthousiasme van de vele deelnemers zong Henk Wijngaard, bekend van zijn Hollandse Truckers liedjes, een aantal van zijn hits waaronder natuurlijk het aanstekelijke ‘Met de Vlam in de Pijp’.

Zijn optreden was de afsluiting van de 10e Truckerstocht van de Lions Club Alblasserwaard Souburgh. Afgelopen zaterdag stonden weer vele toeschouwers langs de route van deze jubileumeditie van de Truckerstocht. Zij bewonderden het lange lint van enthousiast toeterende vrachtwagentrucks dat zo langzamerhand een echte traditie is in de Alblasserwaard.

Het jaarlijks terugkerende evenement van de Lions Club Alblasserwaard Souburgh is mogelijk met medewerking van de Gemeenten langs de route, Politie, Waterschap Rivierenlanden en een grote groep van Alblasserwaardse ondernemingen die financieel of materieel sponsoren. Veel vrijwilligers, actief als verkeersregelaar, motorrijder of broodjessmeerder, zorgen ervoor dat de dag gesmeerd verloopt. Gezien de enthousiaste reacties hebben de 80 verstandelijk beperkten weer een geweldig dagje uit gehad.

Burgemeester Kees De Bruin van Papendrecht gaf ’s-ochtends op het terrein van Maat Transport in Alblasserdam het startschot voor de feestelijke tocht door het mooie landschap van de Alblasserwaard. Het evenement mag zich jaarlijks verheugen over grote belangstelling van de truckers en hun verstandelijk beperkte bijrijders die er vaak al lang van te voren naar uitkijken.

De met zorg uitgestippelde 65 kilometer lange route, die langs Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Noordeloos, Goudriaan en Nieuwpoort loopt, dees deze keer ook de plaats Hardinxveld-Giessendam aan. Tijdens de middag werd in het prachtige Streekcentrum ‘Ooievaarsdorp’ Het Liesveld in Groot Ammers een gezonde lunch genuttigd waarna via de Lekdijk langs Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk de terugtocht al toeterend naar Alblasserdam werd gereden.

De deelnemers werden door familie en vrienden met applaus en bloemen binnengehaald waarna onder het genot van een hapje en een drankje én een feestelijke muzikale omlijsting van Excelsior Papendrecht werd teruggekeken op een geweldige dag. De zingende oud-vrachtwagenchauffeur Henk Wijngaard sloot tot genoegen van de aanwezigen met een spetterend optreden deze jubileumversie van de Truckerstocht af. Lions Club Alblasserwaard Souburgh kiest er ook dit jaar voor om de opbrengsten van de sponsorgelden ter beschikking te stellen aan een goed doel.

Bert de Ruiter van de Voedselbank Papendrecht mocht een donatie van 4000 euro in ontvangst nemen als bijdrage t.b.v. de herinrichting van de Voedselbank.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.