VV Papendrecht handhaaft zich wonderbaarlijk in tweede klasse

13 mei 2017
VV Papendrecht handhaaft zich wonderbaarlijk in tweede klasse

PAPENDRECHT - VV Papendrecht had een mirakel nodig om zich veilig te spelen en dat kwam er gelukkig. De ploeg van interim-trainer Vincent de Klerk begon op zaterdagmiddag 13 mei bij Piershil uitstekend. Dankzij Jay Luciano, Edinho Goodett en weer Jay Luciano stond Papendrecht binnen het uur met 0-3 voor. De thuisploeg maakte vervolgens twee treffers. De spanning voor de Papendrechtse fans liep hierdoor hoog op. Gelukkig werd daarna niet meer gescoord, waardoor Papendrecht met 2-3 won van Piershil. Door dit resultaat blijft Spirit 13e en degradeert rechtstreeks ondanks de 7-2 zege tegen Hellevoetsluis.

NSVV kwam al snel achter tegen Nieuwenhoorn en verloor uiteindelijk met 4-0. Nieuwenhoorn kan zich dankzij de zege opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Binnenmaas moest uit naar kampioen Heerjansdam van trainer Fop Gouman die de nieuwe trainer wordt van FC Binnenmaas. Het stond lange tijd 3-3, maar vlak voor tijd scoorde Heerjansdam een vierde keer en won daardoor met 4-3.

Papendrecht heeft door deze resultaten na 26 wedstrijden net zoveel punten als NSVV en Binnenmaas, namelijk 29, maar eindigt dankzij een beter doelsaldo op de veilige 10e plek, precies boven de streep. NSVV en Binnenmaas moeten de nacompetitie in om zich te kunnen handhaven.

Volgend seizoen komt Papendrecht daarom opnieuw uit in de tweede klasse, net als Drechtstreek, dat vorige week kampioen werd in de derde klasse. VV Papendrecht en VV Drechtstreek hopen komend seizoen opnieuw bij elkaar ingedeeld te worden en verwachten twee aantrekkelijke derby’s.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.