Havo-Leerlingen van de Willem bezoeken het Nationaal Archief

12 mei 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Op maandag 8 en vrijdag 12 mei bezochten leerlingen van 3 havo van het Willem de Zwijgercollege het Nationaal Archief in Den Haag. Daar verdiepten zij zich in één persoon, die op een  VOC schip voer.

Een mini tablet leidde de leerlingen door de schitterende tentoonstelling van o.a.  boeken, kaarten, documenten, stoffen, specerijen, wapens en scheepsmodellen. Zo  konden de leerlingen bij voorbeeld chatten met een koopman, chirurgijn, scheepsjongen, bootsman en troostgever. Aan de hand van de grote schat aan veelal primaire bronnen uit het archief ging de geschiedenis van de VOC echt leven voor de leerlingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.