Wasko Kinderopvang hangt de slingers op: 'Fusie tussen SKA en Wasko feestelijk gevierd'

12 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Wasko Kinderopvang hangt de slingers op: 'Fusie tussen SKA en Wasko feestelijk gevierd'

PAPENDRECHT - Met het samenvoegen van twee lange slingers werd de fusie tussen Wasko Kinderopvang en Stichting Kindercentra Alblasserwaard (SKA) donderdag 11 mei feestelijk bekrachtigd.

Het was een bont gekleurd feestje met een gemêleerd gezelschap. Genodigden, medewerkers en kinderen werden geëntertaind door het kleurrijke duo Flip en Fleur en hun Tante Suikerspin. Het duo en hun tante hadden de Wasko- en SKA-kinderen via You-Tube opgeroepen slingers te maken. De slingers werden met elkaar verbonden door Mieke van der Linden, directeur en bestuurder Wasko Kinderopvang en Hanneke Spruit, voormalig directeur van SKA.

Het feest was niet alleen voor de relaties van Wasko maar ook voor de kinderen. “Kinderen zijn voor ons VIPS”, aldus Van der Linden. “We willen kinderen nieuwsgierig maken, uitdagen, aanmoedigen en bevestiging en zelfvertrouwen geven: ruimte geven om te groeien”.

Van der Linden vervolgt: “Er wordt enorm hard gewerkt om de twee organisaties te laten samensmelten. We zien nu al: samen staan we sterker, samen bouwen we aan een mooie toekomst.” Flip, Fleur en Tante Suikerspin bevestigden in koor: “Samen kunnen we alles!”

“Samen zijn we nog beter in staat ouders en scholen te voorzien van goede kinderopvang”, vervolgt Van der Linden: “Samen met scholen en gemeenten willen we een burg bouwen tussen kinderopvang, peuterspeelzaal en onderwijs.”

Wethouder Hanny Visser-Schlieker is blij met het samengaan: “Deze fusie is een garantie voor de kinderen uit Sliedrecht en omringende gemeenten voor kwalitatieve opvang.” Goede kinderopvang vervult een onmisbare rol bij het opgroeien van kinderen. Het geeft kinderen een goede start en kan hen een betere toekomst bezorgen. In de eerste levensjaren wordt de basis gelegd voor een goede taalkennis, voor zelfvertrouwen, voor het leren omgaan met anderen, voor het zich goed voelen, voor een goede ontwikkeling.

De regio kleurt al aardig Wasko-roze en -blauw. De SKA-logo’s zijn vervangen door Wasko-logo’s, vervaardigd door Esbi reclameborden. Ook gastvrouw Marianne Bor, directeur (wnd) van OBS De Wilgen, krijgt een mooi nieuw doek met het Wasko-logo. Het doek is ontworpen door Rich-Es Marketing Support.

Wasko Kinderopvang en Stichting Kindercentra Alblasserwaard (SKA) hebben per 1 april hun krachten gebundeld. De organisaties gaan verder onder de naam Wasko Kinderopvang.

Foto's: Rinie Boon

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.