Iv-Infra en Veth Propulsion Genomineerd voor Innovation Award ZHZ

12 mei 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - Genomineerden Innovation Award ZHZ bekend. Op woensdag 14 juni vindt tijdens een feestelijk event in het Postillion Hotel Dordrecht de vierde editie plaats van de Innovation Award ZHZ, voorheen bekend onder de naam Innovatie Award Drechtsteden. De organisatie ontving tien inzendingen. Twee sprongen er voor de jury bovenuit: Iv-Infra uit Sliedrecht en Veth Propulsion uit Papendrecht. Zij zijn dan ook de genomineerden.

Iv-Infra verdiende een nominatie met de innovatie proefbelasting. Deze bestaat eruit dat enerzijds een fysiek, beweegbaar apparaat is ontwikkeld om een zeer groot gewicht gecontroleerd en stapsgewijs op een geconcentreerde locatie aan te brengen op de brug, waarmee een koppeling is gelegd met een hoogwaardig monitoringsnetwerk. Hiermee worden vervormingen/verplaatsingen gemeten. Anderzijds is een protocol ontwikkeld, waarmee snel (binnen een dag), accuraat (nauwkeurigheid van 0.1 mm) en veilig (kans op bezwijken nihil) de proefbelasting kan worden uitgevoerd. Belangrijk voor de snelheid en de overlast is, dat het meetnetwerk nìet aan de onderzijde van de te beproeven brug hoeft te worden aangebracht. Wie hiervan profiteren? Alle gemeenten met bruggen waarvan het inwinnen van gegevens om een herberekening te maken kostbaar is of dat reeds uitgevoerde herberekening een te lage belastbaarheid oplevert.

Integrated L Drive is de productierijpe innovatie van Veth Propulsion. De eerst zal in oktober dit jaar gebouwd zijn en geleverd worden voor het eerste project. Wat het is? Een product bestemd voor schepen. Het is vooral interessant voor schepen waar de ruimte voor de voorstuwing beperkt is en waar een efficiënt voorstuwingssysteem vereist is. De innovatie zal impact hebben op het klimaat door de brandstofbesparing die gerealiseerd zal worden, maar ook op de veiligheid. De innovatie maakt het mogelijk om 360 bestuurbare thrusters toe te passen op schepen die voorheen alleen conventionele oplossingen konden toepassen. De wendbaarheid is vele malen groter met een thruster en daarmee dus veiliger.

De Innovation Award ZHZ is een gezamenlijk initiatief van Werkgevers Drechtsteden en Drechtsteden BUSINESS en mag zich inmiddels verheugen in een breed draagvlak bij bedrijven, instellingen en de regionale en lokale overheden. Op 14 juni wordt tijdens een gala-avond bekend wie de winnaar wordt van de Innovation Award ZHZ is. Meer informatie? www.innovationawardzhz.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.