De Wieken geopend op de Veerweg

12 mei 2017
De Wieken geopend op de Veerweg

PAPENDRECHT - Op vrijdag 12 mei 2017 was het groot feest bij de Rivas, want het zorgcentrum De Wieken aan Den Briel (aan de Veerweg) is officieel geopend door wethouder Joke Reuwer. Op 14 maart 2016 was de eerste paal geslagen.

In verpleeghuis De Wieken wonen straks 64 bewoners met dementie. Yvonne Top, teamleider bij Rivas: ‘Zij gaan hier wonen in een eigentijdse, prettige en huiselijke omgeving. In een woongroep vormen acht bewoners met elkaar een zo gewoon mogelijk huishouden. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met sanitair. In de gezamenlijke woonkamer met keuken wordt samen gegeten en vinden de dagelijkse activiteiten plaats.’

Zo thuis als mogelijk
‘Onze medewerkers en bewoners hebben erg uitgekeken uit naar de nieuwe locatie van De Wieken’, vervolgt Yvonne. ‘De zorg is gericht op wat bewoners nodig hebben en op ondersteuning in het dagelijks leven. Bij voorkeur samen met de familie of naasten. Onze medewerkers creëren een huiselijke sfeer, zodat bewoners zich zo thuis als mogelijk voelen. Het mooie is dat De Wieken in het centrum van Papendrecht staat en dat dit vele mogelijkheden biedt om bewoners blijvend deel uit te laten maken van de maatschappij.’

De komende weken zullen bewoners stap voor stap gaan verhuizen van de locatie aan de Noordhoek naar de locatie aan Den Briel. 

Op zaterdag 13 mei wordt er van 10.00 tot 15.00 uur een open huis gehouden. Geïnteresseerden kunnen deze dag het resultaat van de nieuwbouw bekijken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.