Hoogste punt nieuwbouw De Wieken in Papendrecht

03 oktober 2016
Hoogste punt nieuwbouw De Wieken in Papendrecht

PAPENDRECHT - De nieuwbouw van verpleeghuis De Wieken in Papendrecht heeft het hoogste punt bereikt. De medewerkers van Bouwbedrijf BM van Houwelingen bevestigden hier twee vlaggen waaronder de Rivas-vlag. Voor alle medewerkers en bewoners was er gebak om dit te heuglijke feit te vieren.
Sinds maart 2016 is hard gewerkt aan acht woongroepen voor bewoners met dementie.

Nieuwbouw
Verpleeghuis De Wieken wordt sinds het voorjaar 2016 ingrijpend veranderd met nieuwbouw. Zo kan Rivas ook in de toekomst uitstekende en eigentijdse zorg blijven leveren. ‘We willen professionele zorg bieden waarbij individuele en persoonlijke aandacht centraal staan’, zegt Yvonne Top, teamleider bij Rivas. In De Wieken wonen straks 64 bewoners met dementie. ‘Zij leven in woongroepen van acht bewoners en met elkaar vormen zij een zo gewoon mogelijk huishouden’, verduidelijkt Yvonne. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met sanitair. In de gezamenlijke woonkamer met keuken wordt samen gegeten en worden kleine activiteiten gehouden. ‘Ook de medewerkers kijken erg uit naar de nieuwe locatie van De Wieken. Met elkaar zullen we er alles aan doen om de bewoners en hun familie en naasten zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen.’

Planning
De nieuwbouw van De Wieken wordt in opdracht van VORM Ontwikkeling BV door BM van Houwelingen uitgevoerd. De verwachting is dat alle bouwwerkzaamheden in het voorjaar zijn afgerond. De bewoners nemen vervolgens voor de zomervakantie hun intrek in hun nieuwe appartement. Yvonne: ‘Voordat de bewoners gaan verhuizen, zal er een open dag plaatsvinden voor betrokkenen en omwonenden.’

Informatie
Voor meer informatie over de nieuwbouw van De Wieken en andere diensten van Rivas kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440. Meer informatie is ook te vinden op www.rivas.nl.

Fotobijschrift: Op het hoogste balkon werden op vrijdag 30 september door medewerkers van BM van Houwelingen twee vlaggen bevestigd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.