Gemeente in gesprek met kinderen, jongeren en opvoeders

11 mei 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Wat heb je nodig om prettig op te groeien of op te voeden in Papendrecht? Daarover gaat de gemeente de komende weken met basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en opvoeders in gesprek. De gemeente wil weten hoe zij het onderwijs- en jeugdbeleid van de afgelopen jaren hebben ervaren en waar kansen liggen om dit de komende jaren te verbeteren. Leerlingen worden via school benaderd. Ouders en opvoeders zijn welkom tijdens een bijeenkomst op woensdagavond 31 mei.  

Wethouder Joke Reuwer legt uit waarom de gemeente voor deze aanpak heeft gekozen. "We willen graag rechtstreeks met de ouders en leerlingen in gesprek. Dus niet over hen praten, maar met hen praten. Hoe hebben zij het jeugdbeleid in de afgelopen jaren ervaren en wat zien zij in de toekomst graag anders? In Papendrecht wonen ruim 8.000 kinderen en jongeren tussen de 0 en 23 jaar. Het is belangrijk dat zij op een prettige manier kunnen opgroeien in Papendrecht." De gemeente organiseert ook een aparte bijeenkomst voor de maatschappelijke organisaties die betrokken zijn bij jeugd en opvoeding zoals het onderwijs, de kinderopvang, het jeugd- en jongerenwerk en het Centrum Jeugd en Gezin.

Ouders en verzorgers welkom
Gemeente Papendrecht nodigt u als ouders en opvoeders uit voor een interactieve bijeenkomst op woensdagavond 31 mei. Tijdens deze avond kunt u meepraten en meedenken over de onderwijs- en jeugdagenda van de gemeente, die na de zomer wordt opgesteld. Wat zou u graag zien in de gemeente voor uw zoon of dochter in de komende jaren? Wat heeft onze jeugd volgens u nodig en welke rol kunnen gemeente, ouders en andere partijen hierin spelen? U bent van harte welkom!

Datum en locatie
Woensdagavond 31 mei   
19.30-21.00 uur   
Gemeentehuis: Markt 22, Papendrecht 
Om een goede voorbereiding mogelijk te maken, vragen wij u om u vooraf aan te melden.
Dit kan via M.van.Vugt@Papendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.