PAB komt met motie Kinderboerderij

24 april 2017

PAPENDRECHT - Het PAB wil dat de gemeente alsnog 26000 euro beschikbaar stelt voor de Kinderboerderij. De lokale partij zal hiertoe een motie indienen in de raadsvergadering van 11 mei aanstaande.

"Het is te gek voor woorden dat een politieke partij nu een inzamelingsactie moet houden om de Kinderboerderij te redden. Wij vinden het een sympathieke actie van OP maar het PAB is van mening dat het de verantwoordelijkheid is van de gemeente om dit probleem structureel op te lossen" aldus André Stremler, fractievoorzitter van het PAB.  

"Wij van het PAB vinden dat de coalitiepartijen VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA,  SGP en CU een vergissing hebben gemaakt door die subsidie aanvraag af te wijzen. Als ze inzicht hadden gehad in de juiste cijfers hadden ze dit besluit waarschijnlijk niet genomen. Wij als PAB hebben ons vooraf wel verdiept in de juiste cijfers en wij willen dat deze vergissing ongedaan wordt gemaakt. Dit geld is gewoon nodig. Wij zullen op 11 mei tijdens de raadsvergadering een motie indienen waarin we vragen alsnog per inwoner 80 cent ter beschikking te stellen. Dat is 26000 euro.  De coalitiepartijen kunnen dan hun vergissing herstellen” vervolgt hij.

"De Kinderboerderij is een belangrijke voorziening in Papendrecht waar per jaar 42000 bezoekers plezier van hebben. Ontzettend veel vrijwilligers zetten zich iedere dag weer in om deze voorziening draaiend te houden. Zonder hen bestaat er geen Kinderboerderij. Het kan toch niet zo zijn dat er niet genoeg geld is om de rekeningen te betalen. Het gaat tenslotte om een relatief klein bedrag als je dit vergelijkt met andere uitgaven die de gemeente doet" Tot zover het PAB.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.