Kampioenschap Drechtstreek en terugkeer naar de 2e klasse

08 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Kampioenschap Drechtstreek en terugkeer naar de 2e klasse

PAPENDRECHT - Door de 1-4 overwinning van Drechtstreek in en tegen Ameide en het verlies van Wieldrecht thuis tegen HSSC'61 is Drechtstreek een week voor het eind van de competitie kampioen geworden met 55 punten uit 23 wedstrijden.

De 2-2 stand thuis tegen De Zwerver een week eerder moet bij het elftal van coach Miguel Munoz zeker voor enige onrust hebben gezorgd. Toen werd een lange zegereeks namelijk doorbroken in een wedstrijd waar een lager geklasseerde tegenstander zijn tanden liet zien. De uitwedstrijd op sportpark Meihoven in Ameide kon wel eens lastig worden. Maar hoe anders pakte het uit. Ameide bood alleen aanvankelijk serieuze tegenstand maar na de eerste goal van de middag leek het zich al over te geven.  Zo aan het eind van de competitie leek de ploeg veel van zijn kruit verschoten te hebben. 
Nadat vijf minuten eerder de geblesseerde Martin de Jong al na een kwartier moest worden vervangen door Jan Abaisa was het Mark Kunst die de 0-1 op het bord bracht. Amper drie minuten later was hij de aangever bij een loeiharde bal van Mischa Groeneveld die de stand op 0-2 bracht. Weer drie minuten later maakte Haris Brzac zich mooi vrij en hij tekende zelfs de 0-3 aan. Eigenlijk was de wedstrijd toen wel gespeeld. Ameide kon weinig tegenover het snel en degelijk spelende Drechtstreek inbrengen en het kwam nauwelijks tot enige serieuze doelkansen. Zo’n vijf minuten voor rust wist Haris Brzac ook nog zeer attent te profiteren van een grove fout in de centrale verdediging van Ameide en hij bracht daarmee de ruststand van 0-4 op het bord.

Intussen was het Wieldrecht van oud-Drechtstreek speler en coach John den Dunnen op eigen terrein bezig om weerstand te bieden aan HSSC’61 dat zich bij winst veilig zou spelen om nacompetitie  te ontlopen. Daar was de ruststand 0-0 en volgens coach Munoz moet die stand flinke druk hebben gezet op Wieldrecht.

Tijdens de tweede helft consolideerde Drechtstreek de ruime voorsprong. Er ontstonden over en weer wel wat kansen maar er leek niet meer gescoord te gaan worden totdat Sam Versluis er in slaagde om tegen het eind van de wedstrijd toch nog de Ameide eer te redden met zijn doelpunt en zo de eindstand op 1-4 te bepalen.

In Dordrecht was Floris Kool van HSSC’61 er intussen in geslaagd om Wieldrecht pijn te doen. Hij bracht de stand ongeveer een kwartier voor het eind op 0-1. Wieldrecht moest knokken voor wat het waard om nog een gelijkspel af te dwingen om de aansluiting met Drechtsteek te behouden. Toen echter het bericht uit Dordrecht kwam dat ook de 0-2 was gescoord leek het kampioenschap, eigenlijk nog onverwacht, bereikt te zijn. Toch durfde men nog niet te juichen toen scheidsrechter Sjors de Jong de wedstrijd beëindigde. Wieldrecht moest in Dordrecht nog enkele minuten spelen. Toen RTV Papendrecht verslaggever Jeroen Jansen vijf minuten later aan zijn collega Eef Schouten in Ameide kon melden dat de scheidsrechter had afgefloten bij een 0-2 eindstand in Dordrecht was de ontlading bij alle Drechtstrekers groot. Het kampioenschap was binnen, en wel een week eerder dan dat iedereen gehoopt had.

Nu rest er komende zaterdag alleen nog de thuiswedstrijd tegen Streefkerk dat zesde staat op de ranglijst. Aanvang van die wedstrijd op sportpark Oostpolder is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.