Vier turnsters Olympia Papendrecht naar districtsfinale

08 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Vier turnsters Olympia Papendrecht naar districtsfinale

PAPENDRECHT - Volgende week zaterdag turnen maar liefst vier turnsters van Olympia Papendrecht de districtsfinale Zuid-Holland in de 4e divisie. Half maart wisten Anna Bakker en Vera Nederhof zich al te plaatsen voor deze finale in de categorie junior E.

Gisteren turnden ook Noa van Dijk en Daphne Jongeneel zich naar een finaleplaats in de categorie senior D. Zij turnden in Amsterdam hun plaatsingswedstrijd en eindigden beiden op het podium. Uitschieters waren de cijfers op sprong waar Daphne met een 11.30 de hoogste score haalde van het hele veld. Noa haalde daar een 11.050 voor een prima half in - half uit. Ook op balk turnden beiden netjes en beheerst wat flink bijdroeg aan het eindtotaal. Daphne Jongeneel eindigde als 3e met 42.550 en Noa van Dijk als 4e met 41.850. De eerste zes turnsters plaatsten zich voor de finale volgende week.

Met hen is Olympia uitstekend vertegenwoordigd in de districtsfinale van de 4e divisie. Ook Hélène Borsje heeft nog een kansje om de finale te mogen turnen. Zij staat 1e reserve.

13 mei is een drukke wedstrijddag voor de Olympiaturnsters. Niet alleen is er de districtsfinale in Amsterdam, ook andere turnsters komen in actie in de laatste poulewedstrijden van het Rayon Turn Toernooi. Het keuze B team turnt tegen KDO Alblasserdam. Het team verplicht A komt uit tegen DVO Dordrecht en ook het combinatieteam keuze A Olympia/OKK Ridderkerk turnt tegen DVO. Al is die laatste wedstrijd misschien wat minder spannend, omdat beide ploegen al geplaatst zijn voor de finale van het Rayon Turn Toernooi op 3 juni 2017.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.