Komt er eindelijk een oplossing voor het parkeerprobleem in het centrum?

03 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Komt er eindelijk een oplossing voor het parkeerprobleem in het centrum?

PAPENDRECHT - Heel wat jaren wordt er in Papendrecht een uitgebreide discussie gevoerd over het gemeentelijk parkeerbeleid, vooral gecentreerd rondom Winkelcentrum de Meent. Wat moet het worden? Vrij parkeren zoals ze in Zwijndrecht rondom Walburg inmiddels hebben ingesteld, of toch betaald, eventueel tegen een gereduceerd tarief......

Hieronder een reactie van Arno Janssen, politicus van het Papendrechts Algemeen Belang onder de titel: 'Het kan ook Anders'

"Parkeren in het centrum van Papendrecht. Op 11 mei aanstaande komt in de gemeenteraad het laatste voorstel daarover van het college aan de orde. Kern daarvan is minder kosten door het berekenen van reële rente. Dat scheelt ruim vier ton per jaar! Op een begroting van bijna acht ton de moeite waard, nietwaar?

Andere maatregelen die worden voorgesteld is het slimmer afschrijven van de parkeergarages en minder uitgeven aan groot onderhoud. Terloops hoopt men ook nog meer werknemers de parkeergarages in te krijgen met een belachelijk laag tarief van slechts een tientje per maand. Al is de vraag of daarvoor wel animo is als men ondertussen nog met de ondernemers en winkeliers in het centrum onderhandelt over gratis parkeren.

Voor vrij parkeren – gratis bestaat namelijk niet – heb ik in 2016 al een lans gebroken. Het biedt namelijk de beste kans om wat te doen aan de (regionale) aantrekkingskracht van De Meent. Winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht heeft in de tussentijd al laten zien waar dit toe kan leiden.

Het laatste nieuws is dat de parkeeropbrengst in 2016 weer lager is uitgevallen. Volgens de laatste informatiebrief daarover komt dit door “verder afgenomen bezoekersaantallen in de parkeergarages”. Al zou het volgens mij ook het gevolg kunnen zijn van minder lang parkeren per bezoeker. Welke aanname juist is doet er bijna niet meer toe. Het is inmiddels echt tijd om ook in Papendrecht de knoop door te hakken. Voordat De Meent verder leeg loopt. En parkeerproblemen in de wijken eromheen tot nog meer ergernis leiden. De grootste onjuiste aanname rond het parkeren in Papendrecht zit namelijk vooral in de eenzijdige financiële focus op het probleem." Tot zover Arno Janssen van het PAB.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.