Vanaf 2016 betalen per kwartier in parkeergarages

13 december 2013
Vanaf 2016 betalen per kwartier in parkeergarages

PAPENDRECHT - De gemeenteraad heeft de hoofdlijnen van het parkeerbeleid in het centrum van Papendrecht op 4 juli 2013 vastgesteld. Burgemeester en wethouders hebben de wijzigingen uitgewerkt zodat deze per 1 januari 2014 kunnen ingaan.

Het gebied
Het gebied waarvoor speciale parkeerregels gelden, noemen we het reguleringsgebied. De omvang van het reguleringsgebied blijft nagenoeg
hetzelfde.

Blauwe zone
De omvang van de parkeerschijfzone (blauwe zone) wijzigt niet. De maximale parkeerduur blijft één uur.

Prijzen ontheffing en vergunning
Zowel een ontheffing van de blauwe zone als een parkeervergunning voor parkeren in een vergunninggebied kost in 2014 36,- euro per jaar.

Parkeergarages
In de parkeergarages betalen automobilisten straks per kleinere tijdseenheden. Veel bezoekers en ondernemers vinden dit een eerlijker
systeem.

De tarieven worden als volgt:
- in 2014: 40 eurocent per 17 minuten
- In 2015: 40 eurocent per 16 minuten
- In 2016: 40 eurocent per 15 minuten
De inrijtijd van de parkeergarages wordt op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag verlengd naar 21.00 uur, uitrijden blijft 24 uur per dag mogelijk.

Bezoekers
Bedrijven en instellingen kunnen voor hun bezoekers kortingskaarten aanschaffen voor de parkeergarages om hun klanten en/of bezoekers tegemoet te komen in de parkeerkosten. Het systeem met bezoekersontheffingen (kraskaarten) voor de blauwe zone blijft bestaan.

Eigenaren en werknemers
Mensen die in het centrum werken of er een bedrijf of instelling hebben, kunnen een ontheffing aanvragen voor 240,-- euro per jaar. Een dergelijke ontheffing wordt in 2014 verstrekt op kenteken en niet meer op naam.

Speciale doelgroepen
Alle zorgverleners die gevestigd zijn in Papendrecht – huisartsen, verloskundigen, e.d. kunnen op kenteken ontheffingen aanschaffen
voor hun personeel voor 240,00 euro per jaar.
• Particuliere vrijwilligers/mantelzorgers die tijdelijk een langere periode in het centrum willen parkeren, kunnen een set kraskaarten (bezoekersontheffing) aanschaffen, waardoor ze na aankomst maximaal vijf uur (per bezoekersontheffing) binnen de parkeerschijfzone kunnen parkeren.
• Vrijwilligersorganisaties die met herkenbare motorvoertuigen rijden (dierenambulance, voedselbank etc.) kunnen bij de gemeente een ontheffing op kenteken voor het parkeren in de parkeerschijfzone aanvragen.
• Een tijdelijke ontheffing kan worden verstrekt aan bezoekers van kerken en het gemeentehuis voor het bijwonen van plechtigheden (bijvoorbeeld begrafenis, trouwerij).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.