SGP gaat voor blauwe parkeerzone in centrum

27 februari 2006
SGP gaat voor blauwe parkeerzone in centrum

PAPENDRECHT - De bouw van het nieuwe centrum van Papendrecht vordert gestaag. In dit nieuwe centrum worden twee parkeergarages gebouwd, te weten De Meent en Overtoom. Door de gemeente is begin 2005 besloten dat in deze garages betaald parkeren zal worden ingevoerd. De nieuwe raad zal in 2006 een besluit nemen over het parkeren buiten de parkeergarages.

De SGP vindt vindt dat het realiseren van parkeergelegenheid een gemeentelijke taak is en dat de gemeente daarom dient te zorgen voor voldoende parkeergelegenheid. Wanneer sprake is van betaald parkeren dienen de parkeertarieven in ieder geval laag te zijn.

Lijsttrekker Marco Hoogland: "Wij zijn van mening dat de parkeertarieven in de parkeergarages de Meent en Overtoom laag dienen te zijn. Zeker niet hoger dan de tarieven in de regio.
Ons standpunt is ook dat buiten de parkeergarages sprake dient te zijn van gratis parkeren. Een blauwe zone (eventueel met vergunningen) is daarbij een belangrijke voorwaarde om doorstroming in het centrum te bevorderen. Overlast in de directe omgeving van het centrum dient voorkomen te worden. Wij vinden ook dat parkeerregulering het gebruik van de fiets en openbaar vervoer dient te bevorderen."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.