Parkeerbeleid centrum en omgeving

24 juni 2005

PAPENDRECHT - Tijdens de raadsvergadering van januari 2005 besloot de gemeenteraad van Papendrecht tot realisering van twee parkeergarages in het centrum. De garages de Meent en de Overtoom moeten zorgen voor voldoende toekomstige parkeermogelijkheden dichtbij de winkels in het vernieuwde centrum van Papendrecht. Omdat die parkeergarages invloed hebben op het parkeren in de directe omgeving van de garage, besloot de raad voor de komende jaren algemeen parkeerbeleid te ontwikkelen.
Betaald parkeren zoals dat in de parkeergarages gaat gelden, heeft effect op de directe omgeving.

Bezoekers gaan op zoek naar parkeerplaatsen die eveneens in de buurt van de winkels liggen, maar die geen geld kosten. Hierdoor kan ‘parkeerdruk’ ontstaan in de omgeving: er zijn te weinig parkeerplaatsen en bewoners kunnen hun auto niet meer in hun eigen straat parkeren. Mede daarom is voor parkeren langs de straatkant een vorm van parkeerregulering gewenst. Verkeerskundig bureau XTNT is gevraagd het college en de raad hierover nog dit jaar te adviseren, zodat voor het einde van het jaar het parkeerbeleid kan worden vastgesteld.

Gestart werd met het verzamelen van feiten en meningen via betrokken ambtenaren, collegeleden en raadsleden. Daarnaast zijn onder meer vertegenwoordigers van de verschillende bewonerscommissies in en rond het centrum, de winkeliersvereniging, kerk, bibliotheek en gehandicaptenadviesraad vertegenwoordigd in een zgn. klankbordgroep. De eerste bijeenkomst van deze groep vond dinsdag 21 juni plaats in het gemeentehuis. De meningen van de klankbordgroep worden verwerkt in verschillende scenario’s, die met voor- en nadelen en de financiële aspecten van de mogelijke oplossingen worden voorgelegd aan het college en de klankbordgroep. Natuurlijk komen ook in de themacommissie Centrum de oplossingsrichtingen aan de orde. Daarnaast kunnen alle inwoners van Papendrecht te zijner tijd op de website van de gemeente hun mening geven over parkeerregulering. Uiteindelijk leidt deze werkwijze tot een parkeerbeleidskader waarover college en raad eind dit jaar een besluit nemen. Wie nog vragen heeft, kan contact opnemen met Ed Graumans of Jannes ten Hove, tel. 030 - 239 80 71.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.