Ontwikkeling nieuw parkeerbeleid

29 augustus 2003

PAPENDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders van Papendrecht heeft in zijn vergadering van 26 augustus 2003 besloten tot de ontwikkeling van beleid over parkeerregulering.

Met name in het centrum van Papendrecht moet het parkeren gereguleerd worden in verband met de ontwikkeling van een nieuw winkelcentrum.
Door de combinatie van mogelijke gebruikers (bewoners van het gebied, bezoekers van winkels en medewerkers van winkels en bedrijven/kantoren) en de in verhouding daartoe beperkte aanwezigheid van parkeerruimte binnen het nieuwe centrumgebied, moeten er maatregelen worden getroffen om een en ander zo goed mogelijk in banen te leiden.

Met de invoering van parkeerregulering wordt een optimaal gebruik van de schaarse ruimte bereikt, het regelen van een goede bereikbaarheid van het winkelcentrum voor winkelend publiek, het waarborgen van de mogelijkheid voor bewoners om binnen acceptabele afstand van hun woning te kunnen parkeren, het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving en het terugdringen van het autogebruik.

Naar verwachting worden de resultaten in de zomer van 2004 aangeboden aan de gemeenteraad ter besluitvorming.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.