Zegereeks Drechtstreek gestopt door De Zwerver

01 mei 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Na elf overwinningen op rij was het zaterdag De Zwerver dat thuis bij Drechtstreek een einde maakte aan die bijzondere reeks. Het wist kort voor het einde een 2-2 gelijkspel af te dwingen en dat betekende voor De Zwerver de dertiende remise van het seizoen.

Voor De Zwerver is die ene punt erg belangrijk want het speelt alleen nog tegen SC Everstein en het houdt met de punt die het tegen Drechtstreek verdiende nog kans om een plaats in de nacompetitie te ontlopen. 

Voor Drechtstreek zal het gelijke spel pijnlijker zijn want door de winst van Wieldrecht op Groote Lindt is dat Drechtstreek op een punt genaderd. Zo dendert de competitie in de 3e klasse C op een zeer spannend slot af want zowel Drechtstreek als Wieldrecht hebben nog twee wedstrijden te gaan.
In de eerste helft was Drechtstreek de bovenliggende partij. Het ging fel van start en al in de 9e minuut kon Mark Kunst de 1-0 aantekenen. Na een vrije trap van Jorn van Drimmelen kwam de bal bij Kunst terecht en hij scoorde de openingsgoal nadat de bal eerst was terug gekomen van keeper Karsten de Graaf.

Drechtstreek drukte zijn tegenstander in een behoorlijk tempo ver terug maar verder dan enkele dreigende situaties kwam het niet. Even leek het er op dat Erwin van der Heiden de scoorde uit zou breiden maar zij doelpunt werd afgekeurd wegens hands. Het was niet voor de eerste keer dat Drechtstreek wel meer kansen creëerde dan zijn tegenstander maar opnieuw leidde het niet tot een uitbreiding van de score. De rust werd bereikt met een 1-0 stand op het bord.

In de tweede helft behield Drechstreek het initiatief en De Zwerver leek rustig op zijn kans te wachten. Het bleef alert en loerde op een tegengoal. Die goal kwam ook en wel al na acht minuten toen Robbin van der Bok zijn keihard genomen vrije trap achter doelman Marvin Otte zag eindigen: 1-1. Coach Miguel Munoz paste kort daarop een dubbele wissel toe en hij bracht Mischa Groeneveld en Haris Brzac binnen de lijnen voor Martijn de Jong en Joey d’Haan. Die wissel pakte prima uit want zeer kort daarna was het Brzac die de stand op 2-1 wist te brengen. Drechtstreek bleef daarop aandringen maar tot scoren kwam men niet meer, mede door het uitstekende keeperswerk van Karsten de Graaf. Twee serieuze kansen van Randy Kroos werden door hem onschadelijk gemaakt.

En toen, twee minuten voor het eind van de officiële speeltijd, werd de snelle en behendige Gauthier Luwawa door Ton Goffen op onreglementaire wijze gestopt en legde scheidsrechter Kenson de bal op de stip. Aanvoerder Tom van der Linden schoot feilloos in en de 2-2 was een feit. Ook in de laatste minuten wist Drechstreek niet meer te scoren en moest het genoegen nemen met een punt in plaats van drie. De uitslag  was een fikse tegenvaller voor de blauwwitte brigade en de teleurstelling was duidelijk merkbaar bij de ploeg. Het kampioenschap blijft echter mogelijk, dat heeft de ploeg in eigen hand.

Voor Drechtstreek staan er nog twee wedstrijden op het programma. Komende zaterdag speelt het uit tegen het altijd lastige Ameide en de week erop komt Streefkerk naar sportpark Oostpolder voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Aanvang van de wedstrijd in Ameide is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.