Ouderen uitgenodigd bij aubade 60-jarige tent

20 april 2009
Ouderen uitgenodigd bij aubade 60-jarige tent

PAPENDRECHT - De muziektent aan de Eilandstraat is in 1949 gebouwd door Papendrechtse ondernemers en geschonken aan de gemeente Papendrecht. In 1987 werd Stichting Dorpsbehoud Papendrecht eigenaar van de toen met sloop bedreigde muziektent.

Vanaf 1987 wordt de aubade op Koninginnedag weer op die vertrouwde locatie gehouden, waarvoor Dorpsbehoud gratis de muziektent beschikbaar stelt  en vinden er jaarlijks gratis toegankelijke zomeravondconcerten plaats. In 2009 bestaat de muziektent 60 jaar, reden voor een bijzondere actie van Dorpsbehoud. Alle slecht ter been zijnde ouderen, die niet zelf over vervoer beschikken, kunnen zich tot en met 24 april aanmelden bij de SWOP tel. 078-6154741 om op Koninginnedag voor de aubade gratis te worden opgehaald en thuisgebracht. Vervoer is beperkt beschikbaar. Tot en met 28 april kan bij de SWOP worden aangemeld voor een gereserveerde zitplaats

Bij de muziektent wordt een speciaal ouderen VIP vak ingericht met door Dorpsbehoud beschikbaar gestelde stoelen. De gasten krijgen een kopje koffie met wat lekkers aangeboden. De kosten worden betaald door het 70-jarige Aannemingsbedrijf Rietveld Bouw,  het enige nog bestaande bedrijf van de ondernemingen die de muziektent hebben gebouwd. Assistentie wordt verleend door de Rotary, afdeling Papendrecht.  Voor kinderen is er na afloop van de aubade een traktatie, die al vanaf 1987 beschikbaar wordt gesteld door Ondernemers Vereniging De Meent. In Museum Dorpsbehoud, Veerdam 6, is een tentoonstelling over de geschiedenis van de muziektent te zien. Gratis te bezoeken tijdens openingsuren: Woensdag van 10-12 en zaterdag van 14-16 uur.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.