Leerlingen Willem getuige van aanslag

24 april 2017 door Hennie van der Zouw
Leerlingen Willem getuige van aanslag

PAPENDRECHT - Donderdagochtend 20 april vertrokken de examenkandidaten vmbo/mavo van beide locaties van het Willem de Zwijger College in alle vroegte richting Parijs. Die dag verkenden ze de stad op verschillende wandelingen. Voordat de bussen af zouden reizen naar een hotel in de buurt van Euro Disney, waar de vrijdag zou worden doorgebracht, mochten de leerlingen een paar uurtjes op eigen houtje de stad verkennen.

Een aantal leerlingen is tijdens deze vrije tijd getuige geweest van de aanslag op de Champs Elysees. Omdat de omgeving onmiddellijk hermetisch werd afgesloten, duurde het lang voordat alle leerlingen de bussen op het Place de la Concorde weer konden bereiken. De begeleidende docenten hebben de hele tijd in contact gestaan met de leerlingen en hen fantastisch opgevangen. Hoewel niemand in gevaar heeft verkeerd zijn veel kinderen erg geschrokken van wat ze hebben gezien en van hun medeleerlingen hebben gehoord.

Eenmaal veilig in het hotel aangekomen is gezamenlijk besloten de volgende ochtend naar huis terug te keren.

De school had vrijdagmiddag medewerkers van Slachtofferhulp Nederland klaar staan om de ouders te informeren over hoe het best met hun kinderen om te gaan en waar ze op moeten letten bij de verwerking hiervan. Alle ouders en leerlingen, maar ook de begeleidende docenten is slachtofferhulp aangeboden.

De eendaagse reis naar Parijs voor de examenkandidaten havo en vwo die voor vrijdag op het programma stond is afgelast.

Foto gemaakt door Jan Kamsteeg bij het graf van Napoleon bij de Dôme des invalides

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.