Drechtstreek blijft maar winnen

24 april 2017 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek blijft maar winnen

PAPENDRECHT - Het is Drechtstreek weer gelukt om een zege toe te voegen aan de rij van tien overwinningen. Zaterdag was het IFC dat er aan moest geloven. Als Wieldrecht niet op het nippertje van Ameide had gewonnen dan zou het gat met de nummer twee zelfs zes punten zijn geweest. In Ameide viel diep in de verlenging toch nog de 2-3 zodat de voorsprong op de Dordtenaren bij drie punten blijft. IFC zakte een plaatsje en staat nu derde op de ranglijst.

Op een zeer winderig sportpark Schildman kwam IFC sterk en agressief uit de startblokken. Het zette veel druk en de verdediging van Drechtstreek moest alle zeilen bijzetten.  Na een kwartier spelen wist Ton Groffen zelfs een bal van Yannick van der Sman van de doellijn weg te halen en zo kon hij een achterstand voorkomen. Bij IFC heerste het gevoel dat de bal over de lijn was geweest maar de uitstekend leidende scheidsrechter Stefan Slabbekoorn gaf aan dat er geen sprake was van een doelpunt. Er werd fel gestreden en geleidelijk aan kreeg Drechtstreek meer overwicht en leek het wachten op de Papendrechtse openingstreffer. Ook na een reeks van drie hoekschoppen op rij slaagde IFC er niet in om tot scoren te komen. Achterin bij Drechtstreek, waar Erwin van der Heiden een zeer goede wedstrijd speelde,  klopte bijna alles in deze fase. Het duurde tot vijf minuten voor het eind van de eerste helft voordat Drechtstreek het lichte veldoverwicht kon omzetten in een voorsprong. Het was Joey d’Haan die op aangeven van Mark Kunst de 0-1 laag in kon schieten.

Na rust viel al snel de gelijkmaker. Die kwam van de voet van Perry van Wijk die een lange bal van verdediger Erik van Schanke achter doelman Otte wist te plaatsen. Drechtstreek liet zich echter niet afschrikken en ging met volle kracht verder. Halverwege de tweede helft bracht Haris Brzac zijn ploeg op voorsprong. Hij was zo attent om na een afgeslagen aanval alert te blijven. Hij drong direct na de aanval aan en toen verdediger Van der Sman de bal niet bij zich kon houden wist hij doelman Melvin Boezaart het nakijken te geven: 1-2. Daarna leek IFC zich over te geven. Het kon niet voldoende meer inbrengen tegen de niet aflatende kracht van de Munoz-elf die zelfs resulteerde in nog een doelpunt van Drechtstreek. Opnieuw was Joey d’Haan de doelpuntenmaker die op aangeven van Mark Kunst met zijn tweede doelpunt van de middag zelfs de 1-3 op het bord bracht.

Achteraf was Miguel Munoz natuurlijk erg tevreden over zijn elftal. Met nog drie wedstrijden te gaan en drie punten voorsprong op Wieldrecht zijn de kansen op het kampioenschap natuurlijk hoog. In die laatste drie wedstrijden zullen de tegenstanders er natuurlijk op gebrand zijn om het Drechtstreek moeilijk te maken. Of achtereenvolgens De Zwerver (thuis) Ameide (uit) of Streefkerk (thuis) nog punten zullen afsnoepen zal de komende drie zaterdagen blijken. Komende zaterdag begint de thuiswedstrijd in sportpark Oostpolder tegen De Zwerver om 14:30 uur.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.