Brand in timmerbedrijf Van Dalen aan de Kraaihoek

21 april 2017 door Hennie van der Zouw
Brand in timmerbedrijf Van Dalen aan de Kraaihoek

PAPENDRECHT - In Timmer- en Onderhoudsbedrijf Van Dalen aan de Bosch/ Kraaihoek heeft vrijdagmorgen 21 april een grote brand gewoed. Bij deze uitslaande brand kwam veel rook vrij. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse en had de brand snel onder controle. Er raakte niemand gewond.

De brand werd omstreeks acht uur vrijdagmorgen ontdekt. Bij aankomst van de brandweer was sprake van een hevige uitslaande brand. Er werd opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ en meerdere blusvoertuigen kwamen ter plaatse.

De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen panden. Rond 09:00 uur was de brand onder controle en werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Bij de brand kwam veel rook vrij. (Foto hieronder: Kees Andriesse)

De brandweer heeft het advies gegeven om uit de rook te blijven en bij eventuele overlast ramen, deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Het pand is grotendeels verloren gegaan. Omdat muren instabiel zijn geworden wordt het pand deels gesloopt. De Stichting Salvage is ingeschakeld om de gedupeerden bij te staan in de afhandeling van de schade. Het team brandonderzoek verricht onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Foto hieronoder: De rookontwikkeling was in de verre omtrek goed te zien. (foto: Ad Scheepbouwer)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.