Chinese schoolleiders uit Chengdu brengen bezoek aan Willem de Zwijger College

20 april 2017 door Hennie van der Zouw
Chinese schoolleiders uit Chengdu brengen bezoek aan Willem de Zwijger College

PAPENDRECHT - Op dinsdag 18 april bezochten drie schoolleiders van de Chengdu Dawan High School en de Deputy Director van het Chengdu Education Bureau het Willem de Zwijger College. De organisatie was in handen van de Global Exploration Foundation, waarmee afgelopen zomer 30 leerlingen van De Willem in China op wereldstage zijn geweest.

Het bezoek van de schoolleiders maakt onderdeel uit van een uitwisseling van schoolleiders. Vanaf 22 april is daarom directeur Mariëtte de Heide een week lang in Chengdu en Beijing. Zij zal daar verschillende middelbare scholen bezoeken.

De Chinese delegatie werd dinsdag onthaald op een mini-concert door de leerlingen van de Willem Junior Academie. Ook de dansgroep gaf een wervelede show. Maar ze kwamen natuurlijk vooral voor de dagelijkse gang van zaken op een Nederlandse school. En cultuurverschillen blijven dan verbazen. Vooral het gegeven dat er in Nederland vrije schoolkeuze bestaat en leerlingen niet in hun eigen district op een school worden geplaatst, leidde tot veel vragen. Veel plezier was er met leerlingen beeldende vorming, die het onderdeel fotografie uitgebreid in de praktijk konden brengen met de Chinese gasten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.