Zeer goede rekenresultaten op de Willem

20 april 2017 door Hennie van der Zouw
Zeer goede rekenresultaten op de Willem

PAPENDRECHT - Op het Willem de Zwijger College zijn, net als op alle andere scholen, op woensdag 19 april de rekentoetsresultaten van de maartafnames binnen gekomen. Hoewel het resultaat voor de examenleerlingen op vmbo/mavo en havo nog geen rol speelt in de slaagzakregeling, waren sommige leerlingen nog niet tevreden over de eerder behaalde resultaten en gingen op voor cijferverbetering. 

Een enkele vwo-leerling wilde van een 5 een 6 (of hoger) maken omdat een 5 op het vwo betekent dat er  voor Nederlands, Engels en wiskunde geen 5 meer gehaald mag worden om te kunnen slagen.

Deze resultaten laten zich nog niet meten met de landelijke resultaten maar wel met die van vorig jaar.

De school is trots te constateren dat er binnen de vwo-afdeling te Papendrecht en de mavo-afdeling in Hardinxveld-Giessendam  een 100%-score (6 of hoger) is behaald. In 3 afdelingen zijn de scoringspercentages beduidend hoger dan de landelijke gegevens van vorig jaar, hetgeen ook tot tevredenheid stemt. Veel leerlingen hebben nog een kans om hun cijfer te verbeteren maar deze afnames zijn na de komende examens, waardoor de animo een stuk minder zal zijn.

De vmbo/mavo-leerlingen die in 2018 examen gaan doen, hebben in januari al een rekentoets gemaakt; ruim 80% van deze groep leerlingen heeft hierbij al een 6 of hoger gehaald. Het wachten is nog altijd op het besluit van minister en/of staatssecretaris over het meetellen van de rekentoets in het examen, maar dit resultaat wordt de leerlingen niet meer afgenomen en stemt tot grote tevredenheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.